Separatiștii ruși de la Tiraspol amenință R.Moldova cu războiul dacă Chișinăul va primi arme din partea NATO. Slugile Rusiei criminale


Separatiștii ruși de la Tiraspol amenință R.Moldova cu războiul dacă Chișinăul va primi arme din partea NATO. Slugile Rusiei criminale

Așa-zisul ministru de Externe al așa-zisei Transnistria – Vitali Ignatiev, argat al trupelor rusești de ocupație – amenință R.Moldova cu un „conflict imprevizibil” dacă Chișinăul va primi arme din partea NATO, asta în timp ce Rusia mută din ce în ce mai ostil la Nistru

Potrivit Timpul.md, anunțul a fost făcut la postul tv al separatiștilor coordonați de Rusia. 

„Partenerii occidentali ai Chișinăului încearcă să-i înarmeze militar și tehnic. Până acum, cooperarea în acest domeniu nu a fost anunțată, iar tipul de echipament care va fi trimis în Moldova nu a fost dezvăluit. Însă cu siguranță va fi vorba de o armă. Care va fi întoarsă împotriva Transnistriei”, a declarat Vitali Ignatiev, citat de Pravda, fără însă a prezenta dovezi în acest sens.

Omul rușilor a mai debitat și că „cei care au ucis rezidenți ai regiunii și cetățeni ruși în 1992” fac deja declarații că sunt pregătiți să „arunce capete tăiate la ușile parlamentului” din Transnistria. Precizăm că în realitate astfel de declarații NU există

„Imediat ce arme NATO vor apărea la Chișinău, situația stabilă de azi se poate transforma într-un conflict imprevizibil”, a amenințat Ignatiev.

Jurnaliștii Timpul.md amintesc că oficialii moldoveni iau în calcul să le solicite armament partenerilor externi, în contextul războiului din Ucraina și a declarațiilor provocatoare venite din partea separatiștilor din Transnistria, dar o decizie finală nu s-a luat încă.

„Am venit cu solicitări la partenerii noștri cu solicitări pentru asistență inclusiv non-letală, pentru asistență în întărirea capacităților noastre la frontieră, pentru IGSU și, evident, discutăm cu țările partenere despre alte tipuri de asistență. Deocamdată, este o discuție generală, suntem la etapa unde încercăm să decidem care vor fi solicitările noastre, dacă vom solicita asistență militară letală sau nu”, a menționat premierul moldovean Natalia Gavrilița, la începutul acestei luni.

Anterior, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că R. Moldova trebuie să-și fortifice domeniul Apărării în ciuda statutului de neutralitate, întrucât ”neutralitatea nu este o decorație care se pune pe perete”. El a declarat că autoritățile de la Chișinău vor accepta și ajutorul ”țărilor prietene”, dar și cel din cadrul parteneriatelor pe care le are R. Moldova cu alte state pe această filieră.

Iar ministrul de Externe, Nicu Popescu, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că Guvernul R. Moldova dezbate dacă să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO pentru a întări capacitatea de apărare, dar nu s-a luat încă o decizie.

(Sursa: Timpul.md)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.