Mărturie din interiorul ”Gărzilor albe”, echipele care au impus chinezilor măsurile brutale și represive ale Beijingului. Cât a fost ”necesitate medicală” și cât abuz comunist motivat doar politic


  • ACP
  • May 30, 2022 19:49
  • 1765
Mărturie din interiorul ”Gărzilor albe”, echipele care au impus chinezilor măsurile brutale și represive ale Beijingului. Cât a fost ”necesitate medicală” și cât abuz comunist motivat doar politic

Un articol de excepție din publicația Radio Free Asia, de luni, prezintă mărturia unui chinez ce a fost membru al echipelor care s-au ocupat, lunile trecute, de impunerea brutală a sinistrelor "măsuri sanitare pentru oprirea răspândirii Covid 19", ordonate de conducerea Partidului Comunist Chinez. 

Echipele numite de chinezi "dabai", adică "gărzile albe", cu trimitere la brutalele "gărzi roșii" din perioada Revoluției Culturale a lui Mao, au fost formate din agenți de poliție, membri ai comitetelor de cartier și "voluntari" din sistemul medical, care au ajuns deseori să-i bată și să-i târască pe chinezi pentru a le face testul PCR sau pentru a-i forța să plece din casele lor în taberele de izolare

Cel care a relatat din interior situația "gărzilor albe", numit Chen de autorul articolului, e medic comunitar la o clinică particulară închisă pe durata carantinei, el fiind presat să se alăture autorităților de către managerul clinicii unde lucra. Acesta l-a trimis să se alăture echipelor în combinezoane albe, spunandu-i că "testarea PCR este acum o sarcină politică, la insistența continuă a liderului Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping”, așadar nu putea refuza... 

„Nu ne-am oferit voluntari pentru această muncă și nu am primit nicio compensație în schimb”, a precizat Chen, deși unii au spus că au devenit „dabai” pentru cele trei mese pe zi primite, plus sucuri, în condițiile în care multe familii nu reușeau să facă rost de suficientă mâncare din cauza restricțiilor și izolarii impuse întreprinderilor și șoferilor care trebuiau să se ocupe de livrari. 

Mulți "dabai" își păstrau mâncarea primită de la autorități și o aduceau acasă la familiile lor după program, lucru făcut și de Chen, care a mărturisit că acest fapt l-a motivat și pe el să rămână în rândurile lor, în ciuda greutăților întâmpinate. 

Un frizer numit Wang, recrutat într-o echipă comunitară de dezinfecție din districtul Pudong din Shanghai, a spus, citat de Radio Free Asia, că a acceptat să devină "dabai" din disperare, după ce a fost închisă frizeria unde lucra. „Încă mai am de plătit la ipotecă, așa că a fost multă presiune”, a spus Wang. 

În timp ce membrii echipelor de "dabai" au acționat cu mare brutalitate pentru îndeplinirea ordinelor autorităților centrale comuniste, ei înșiși au ajuns rapid să fie epuizați fizic și psihic, după ce au fost supuși de multe ori ripostelor fizice ori verbale ale semenilor abuzați de ei, iar unii dintre ei au ajuns să fie izolați de prieteni și de familie și detestați de comunitățile în care trăiesc. 

Cazul unui comitet de cartier din Shanghai, care s-a baricadat într-o cameră pentru a înfuleca în secret prăjituri, în timp ce locuitorii orașului aveau probleme mari să obțina ceva mâncare, arată nivelul de sălbăticire la care au ajuns oamenii din cauza măsurilor luate de conducerea comunista de la Beijing. 

Medicul Chen a explicat pentru Radio Free Asia că au existat puține motive științifice pentru rundele nesfârșite de testare în masă. 

„Ce se întâmplă nu este deloc controlul și prevenirea bolilor. Cel mai important lucru în activitatea de control al bolilor este prevenirea grupărilor, dar multe comunități au avut zero infecții. Totul a fost mai mult un spectacol politic.”, a spus el. „Toată lumea este în pericol în acest moment și multor oameni le este frică să vorbească despre trauma pe care pandemia le-a provocat-o, dar acesta nu va rămâne ascunsă”, a conchis el. 

(Sursa: Radio Free Asia)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.