Care sunt acuzațiile împotriva rusofilului Dodon. TRĂDAREA de patrie e cea mai gravă. Amintim că bufonul Moscovei a încercat să negocieze ”federalizarea” R.Moldova


Care sunt acuzațiile împotriva rusofilului Dodon. TRĂDAREA de patrie e cea mai gravă. Amintim că bufonul Moscovei a încercat să negocieze ”federalizarea” R.Moldova

Consultantul politic Cristian Hrițuc, redutabil cunoscător al realităților din R.Moldova, comentează la cald, pe Facebook, perchezițiile și reținerea rusofilului socialist Igor Dodon, un românofob notoriu. Cea mai interesantă acuzație este cea de trădare de patrie. 

Vă prezentăm comentariile lui Cristian Hrițuc: 

”De ziua de naștere a Maiei Sandu, procuroii îi fac cadou ‹percheziții› la Dodon :))

Dosarul Kuliokul este despre banii pe care îi primea Dodon de la Plaha ca să ‹stea liniștit›. Este o poveste lungă. De fapt, Dodon a primit bani de la Plahotniuc încă de la înființarea PSRM. Atunci, s-a dorit spargerea PCRM și s-a găsit soluția cu înființarea PSRM. S-a mizat pe Dodon și s-a reușit. Lună de lună liderul PSRM primea câte o pungă, mai mare sau mai mică :))

Kuliokul vine la pachet cu dosarul Bahamas

Ce sună interesant din acuzațiile procurorilor la adresa lui Dodon este ‹trădarea de patrie›.

Adevărul e că în toată activitatea lui de om politic s-a văzut acest lucru. Poate momentul cel mai interesant a fost cel care încerca să negocieze ‹federalizarea›. 

Acuzațiile:

1. art.324 (coruperea pasivă); 

2. art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală);

3. art.337( trădare de patrie); 

4. art.330/2 (îmbogățire ilicită);”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.