AVERTISMENTUL serviciilor ucrainene de contraspionaj: Rusia are un plan clar de INVAZIE a R.Moldova. Când ar urma să aibă loc desantarea în așa-zisa Transnistria


AVERTISMENTUL serviciilor ucrainene de contraspionaj: Rusia are un plan clar de INVAZIE a R.Moldova. Când ar urma să aibă loc desantarea în așa-zisa Transnistria

Rusia ar fi elaborat un plan clar de invazie în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de Unian, care citează surse din cadrul serviciilor ucrainene de contraspionaj. Potrivit acestora, Moscova ar planifica să efectueze o desantare a trupelor sale în regiunea transnistreană în jurul zilei de 9 mai, după ce ar urma să recunoască independența Tiraspolului. 

Potrivit Deschide.md, ucrainenii notează că, în cazul reușitei trupelor ruse, acestea vor deschide un al doilea front al invaziei în Ucraina.

Deschiderea celui de-al doilea front are o însemnătate strategică, pentru că va retrage rezerve umane și tehnică a armatei ucrainene din est. Mai mult, prezența trupelor ruse în această regiune va destabiliza situația politică din Balcani” au mai declarat serviciile ucrainene de contraspionaj.

Se mai menționează că Rusia planifică să efectueze desantarea militarilor în regiunea separatistă cu ajutorul avioanelor Il-76 și elicopterelor. Aparatele de zbor ar urma să decoleze din Crimeea. De asemenea, ocupanții ar putea să încerce să se desanteze în raioanele Belgorod-Dnestrovsk și Saratsk din regiunea Odesa și de acolo să se deplaseze spre Transnistria.

Amintim că, anterior, președintele Maia Sandu a declarat că nu există riscuri iminente cel puțin pentru cetățenii de pe malul drept al Nistrului.

Iar premierul de la București, Nicolae Ciucă, a declarat că nu recomandă cetățenilor români să părăsească R. Moldova, întrucât nu este cazul pentru o astfel de decizie.

Iar secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anticipat că vor avea loc acțiuni de provocare, acțiuni sub drapel fals în R. Moldova, dar nu vede riscuri militare iminente pentru Chișinău.

(Sursa articolului: Deschide.md)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.