Un fost director al CIA solicită administrației Biden "să ia măsuri pentru a opri Partidul Comunist Chinez să-și abuzeze propriii cetățeni". Lockdownul impus de regimul Xi Jinping sub pretextul combaterii crizei sanitare are, de asemenea, consecințe dezastruoase la nivel global


Un fost director al CIA solicită administrației Biden "să ia măsuri pentru a opri Partidul Comunist Chinez să-și abuzeze propriii cetățeni". Lockdownul impus de regimul Xi Jinping sub pretextul combaterii crizei sanitare are, de asemenea, consecințe dezastruoase la nivel global

Mike Pompeo, fost director al CIA, solicită administrației Biden să ia măsuri pentru a stopa abuzurile comise de regimul comunist de la Beijing asupra drepturilor omului, fiind vorba despre represiunea desfășurată de comuniștii chinezi prin actuala politică intitulată "Zero COVID", dar și despre genocidul pe care aceștia îl comit împotriva uigurilor. 

De asemenea, Mike Pompeo atrage atenția că autoritarismul comuniștilor chinezi sub pretextul combaterii crizei sanitare afectează economia la nivel global, Shanghai, oraș aflat într-un lockdown brutal, fiind de pildă cel mai aglomerat port de containere din lume, blocajul actual afectând lanțul global de aprovizionare. 

Precizările au fost făcute de fostul director al CIA într-un editorial publicat pe Fox News, pe care-l redăm integral în cele ce urmează: 

"Lockdownurile brutale și opresive continuă în Shanghai. Informațiile de la începutul lunii aprilie estimau că până la 400 de milioane de cetățeni chinezi se aflau într-o formă de izolare. În Shanghai, 25 de milioane de cetățeni se află astăzi într-un lockdown sever, neavând posibilitatea să-și părăsească cartierele, ce au fost îngrădite, iar, în multe cazuri, nu au posibilitatea nici de a-și părăsi propriile case.

Acțiunile autoritare ale Chinei, întreprinse împotriva propriilor cetățeni, ar trebui să alarmeze lumea. Locuitorii din Shanghai care au fost testați pozitiv pentru coronavirus – aproximativ 300.000 până la jumătatea lunii aprilie – au fost înghesuiți cu forța în spitale de campanie temporare, improvizate, unde adesea nu sunt satisfăcute nici nevoile de bază ale omului.

Celelalte milioane de locuitori din oraș au fost închiși în casele lor. Acești rezidenți depind de oficialii PCC care livrează rații medicale și alimentare. Adesea nu a fost suficient: de săptămâni întregi, mulți civili s-au luptat să se hrănească sau să obțină ajutor medical pentru membrii bolnavi ai familiilor. PCC își înfometează propriul popor pentru a limita răspândirea virusului. 

Locuitorii care se plâng au parte ulterior de consecințe autoritare. Un videoclip recent a arătat un bărbat din Shanghai țipând de la balconul său, implorând oficialii guvernamentali să livreze mai multe alimente și provizii. Acesta a fost întâmpinat de o dronă care a redat un mesaj înregistrat prin care i se transmite să păstreze tăcerea și să respecte restricțiile. Roboții patrulează pe străzile din Shanghai, ordonând rezidenților să-și dezinfecteze casele, să evite adunările și 'să rămână civilizați'.

Mamele și tații sunt separați în mod forțat de copiii lor în conformitate cu regulile actuale. Copiii care au fost testați pozitiv sunt plasați în instituții separate, departe de părinți, și forțați să-și aștepte carantina în condiții înghesuite, înconjurați de alți copii bolnavi. Părinții pot comunica cu copiii lor doar prin intermediul oficialilor PCC și al medicilor, care sunt adesea prea ocupați pentru a le spune dacă copiii lor sunt încă sănătoși și în viață. Se pare că PCC consideră că abuzul asupra copiilor și distrugerea familiilor sunt permise în numele combaterii virusului. 

Politica 'Zero COVID' a secretarului general Xi Jinping va continua probabil luni de zile. Afirmația lui că PCC a avut o soluție magică pentru virusul Wuhan este o minciună și acum trebuie să o apere. Fără vaccinuri ARNm și o mică parte a populației care are imunitate în urma infectării, face evidentă nebunia lui pentru noi toți. El a construit o cutie din care nu există scăpare imediată. Poporul chinez și lumea vor suferi.

Este doar cel mai recent efort al Partidului Comunist Chinez de a-și acoperi enorma – și periculoasă – incompetență prin forța brută. Această incompetență a jucat probabil un rol important în izbucnirea inițială a virusului în Wuhan și continuă să pună în pericol întreaga lume și, cu siguranță, poporul chinez.

Brutalitatea PCC și nesocotirea totală față de drepturile omului nu ar trebui să ne surprindă. Această abatere este exact în conformitate cu istoricul lung al Partidului Comunist Chinez de încălcări ale drepturilor omului. PCC comite genocid și crime împotriva umanității în Xinjiang împotriva populației sale musulmane uigure. A zdrobit libertatea Tibetului și a persecutat milioane de creștini în granițele sale. A zdrobit drepturile oamenilor iubitori de libertate din Hong Kong. Administrația Biden ar trebui să facă mai mult, chiar acum, pentru a aborda aceste ultime abuzuri asupra drepturilor omului, dar nu face nimic. Fiecare american ar trebui să fie revoltat și ar trebui să ceară administrației să ia măsuri pentru a opri PCC să-și abuzeze propriii cetățeni.

Aceste lockdownuri au, de asemenea, consecințe economice grave pentru poporul american. Shanghai este cel mai aglomerat port de containere din lume, iar blocarea totală a orașului va avea efecte resimțite de poporul american și de economia noastră timp de luni de zile. O stagnare a navelor de marfă în porturile orașului va duce inflația la niveluri din ce în ce mai mari, dăunând în special clasei muncitoare și mijlocii americane. Beijingul poate fi următorul oraș vizat de lockdown, ceea ce va avea un impact economic global masiv. Aceste costuri reale, imediate, pentru poporul american sunt direct atribuite incompetenței și brutalității PCC. Este încă un motiv pentru care trebuie să reducem dependența lanțurilor noastre de aprovizionare de economia Chinei și să tragem China la răspundere pentru abuzurile sale asupra drepturilor omului.

Ceea ce vedem că se întâmplă în China ar trebui, de asemenea, să le reamintească tuturor americanilor că nu ar trebui să tratăm niciodată libertățile individuale ca fiind chestiuni la care putem renunța în fața unor dezastre precum COVID-19. Unele politici de acasă, la începutul pandemiei, au avut cu siguranță o tendință în această direcție – bisericile și sinagogile au fost forțate să-și închidă ușile. De asemenea, au fost impuse blocaje și mandate intruzive, multe dintre ele depășind cu mult punctul în care au fost utile, rezonabile sau susținute de știință. Din fericire, poporul american a rezistat în cele din urmă acestor încercări de încălcare a libertăților fundamentale – astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple niciodată. Dar chiar și în timp ce urmărim ceea ce se întâmplă în China, Departamentul de Justiție al Administrației Biden intentează procese în justiție pentru a reintroduce obligativitatea portului măștii în timp ce încearcă să pună capăt unei restricții pandemice la granița de sud, permițând un flux și mai mare de imigranți ilegali. 

În administrația Trump, am subliniat că Partidul Comunist Chinez încearcă în mod activ să refacă lumea după propria sa viziune autoritară. Ar trebui să ținem cont de brutalitatea și cruzimea pe care o arată PCC în prezent în raport cu propriul popor și să ne rugăm pentru poporul chinez, care suferă atât de flagelul COVID, cât și de flagelul tiraniei PCC. Cel mai important, trebuie să ne asigurăm că Partidul Comunist Chinez nu va putea niciodată să exporte sau să-și impună sistemul nociv asupra oricărui popor iubitor de libertate".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.