SURSE Iohannis și conducerea PNL au decis: Florin Cîțu va fi demis de la șefia Senatului. E motivul pentru care Cîțu minte public că ar urma o nouă guvernare PNL-USR


SURSE Iohannis și conducerea PNL au decis: Florin Cîțu va fi demis de la șefia Senatului. E motivul pentru care Cîțu minte public că ar urma o nouă guvernare PNL-USR

Frustrat că a fost alungat de la șefia PNL chiar de Iohannis și ”echipa câștigătoare” și conștient de faptul că va fi schimbat în curând de la șefia Senatului, Florin Cîțu se face remarcat din nou, anunțând că PNL ar putea rupe peste noapte guvernarea cu PSD, ca să încerce, vezi Doamne, o nouă guvernare cu USL (?!). Formațiune pe care același Cîțu a scos-o brutal de la guvernare, la ordinele lui Klaus Iohannis, al cărui breloc era.

Motivul emiterii acestor declarații pur și simplu mincinoase este următorul: Cîțu e supărat că va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului și e conștient că devine mai irelevant ca niciodată. În realitate, Cîțu a reușit să-i enerveze atât de mult pe liderii din conducerea PNL încât e foarte posibil să nu-l mai regăsiți pe viitoarele liste parlamentare ale partidului.  

Potrivit surselor Podul.ro, inițial, lui Florin Cîțu i s-a dat de înțeles că ar putea fi tolerat în funcție până la toamnă, însă după ultima sa ispravă, când s-a încăpățânat să dubleze vizita lui Ciucă la Kiev, de parcă războiul rusesc din Ucraina ar fi vreo rampă de primenire a imaginii pentru toți politrucii de pe Dâmbovița, la vârful PNL s-a luat decizia înlăturării sale de la șefia Senatului. De asemenea, n-au fost uitate nici declarațiile belicoase pe care Cîțu a găsit de cuviință să le tot emită în ultima perioadă, comportamentul acesta fiind cauzat de frustrare dar și de incapacitatea înțelegerii realităților politice din jurul său.

Aceleași surse precizează că Florin Cîțu ar putea fi mazilit din funcție în cursul săptămânii viitoare, existând însă și posibilitatea ca mutarea să mai fie amânată până în apropierea sfârșitului sesiunii parlamentare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.