Ucraina reacționează în urma exploziilor în lanț din Rusia, vizat fiind și un depozit de muniție: "Karma!"


Ucraina reacționează în urma exploziilor în lanț din Rusia, vizat fiind și un depozit de muniție: "Karma!"

După ce a izbucnit un incendiu la un depozit de muniție din Rusia și s-au auzit explozii de-a lungul provinciilor ce se învecinează cu Ucraina, un consilier prezidențial ucrainean a reacționat miercuri spunând: "Karma e un lucru crud".

Mykhailo Podolyak a făcut această remarcă după ce un oficial rus a declarat că un incendiu a fost stins la depozitul de muniție din regiunea Belgorod. Provinciile de graniță Kursk și Voronezh au raportat, de asemenea, noi explozii miercuri, oficialii de acolo susținând că au interceptat drone ucrainene.

Fără a admite direct că Ucraina este responsabilă, consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a spus că este firesc ca regiunile rusești în care se depozitează combustibili și arme să ia act despre ceea ce înseamnă "demilitarizarea".

"Dacă decizi să ataci masiv o altă țară, să comiți crime în masă, să zdrobești masiv oameni pașnici cu tancul, atunci mai devreme sau mai târziu va trebui să plătești pentru asta", a spus Podolyak. 

"Și, prin urmare, dezarmarea depozitelor ucigașilor, situate în Belgorod și Voronezh, reprezintă un proces absolut firesc", a completat acesta.

"Karma este un lucru crud", le-a mai transmis Podolyak criminalilor de la Kremlin. 

Amploarea pagubelor cauzate de incendiul din Belgorod este neclară – și nu se știe dacă un amplasament similar a fost vizat în Voronezh, așa cum pare să sugereze Podolyak.

Pe de altă parte, Rusia a declarat că trimite anchetatori în regiunile Kursk și Voronezh pentru a investiga "acțiunile ilegale ale armatei ucrainene".

Luni, un alt incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din Bryansk, la aproximativ 60 de mile de granița Rusiei cu Ucraina.

Cauza incendiului de la Bryansk a fost neclară, dar incidentul vine după ce Rusia a acuzat, la începutul lunii aprilie, că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din regiunea Belgorod. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.