Războiul lui Putin dă startul sexului neprotejat în Rusia! Sancțiunile internaționale au băgat în faliment cel mai mare producător european de prezervative.


Războiul lui Putin dă startul sexului neprotejat în Rusia! Sancțiunile internaționale au băgat în faliment cel mai mare producător european de prezervative.

Cel mai mare producător de prezervative din Europa, CPR GmbH, cu sediul în Sarstedt, în Saxonia Inferioară, a intrat în faliment. Avocata Karina Schwarz a fost numită administrator provizoriu de insolvență. Acest lucru reiese din publicațiile tribunalului districtual din Hildesheim. Unul dintre factorii declanșatori ai falimentului au fost consecințele sancțiunilor Rusiei, a declarat administratorul falimentului, Karina Schwarz.

Compania, fondată în 1987, pretinde că este „cel mai mare producător de prezervative din Europa”, produce peste 200 de milioane de prezervative pe an și exportă în numeroase țări, cel mai de seamă client al său fiind Rusia. 

Cum compania a ajuns să realizeze aproximativ un sfert din vânzările sale în Rusia, din cauza sancțiunilor financiare occidentale după atacul asupra Ucrainei, livrările nu au mai putut fi facturate în euro, acest fapt atrăgând declinul rapid al companiei.

Pentru o lungă perioadă de timp, compania a fost activă în principal ca producător de marcă privată pentru lanțuri de farmacii și supermarketuri precum Rossmann și Rewe. Pentru a putea face față furnizorilor mai ieftini, CPR a început în urmă cu câțiva ani să dezvolte propriile mărci precum Siko, Mein Kondom sau Crazy Monkey. Platforma online Mein Kondom a fost fondată pentru a le vinde. CPR activează și pe piață ca producător de mașini speciale pentru producția de prezervative.

Înainte de începerea războiului din Ucraina, șeful companiei Kesselring se arătase încrezător că CPR va continua să crească. Afacerea a devenit mai profitabilă, iar afacerea cu mărci s-a dezvoltat bine, a spus Kesselring în urmă cu un an. În același timp, însă, el a subliniat că prezervativele, ca grup de produse, au fost vândute mai puțin în comerțul staționar. Kesselring a dat vina pe frecvența mai scăzută a clienților în farmacii, dar mai ales pe lipsa de selecție în gama de retaileri staționari. 

Kesselring a fondat compania în 1987. La acea vreme, domeniul era deja ocupat de mărci puternice, motiv pentru care Kesselring s-a concentrat inițial pe producția de mărci proprii.

În urmă cu două săptămâni, rușii au aflat că, din cauza războiului lui Putin, vor rămâne și fără celebrele prezervative Durex. Producătorul Vanish, Durex și Nurofen a anunțat vânzarea afacerilor în Rusia, compania britanică Reckitt Benckiser , care produce bunuri de uz casnic, medicamente și prezervative, anunțând că va transfera drepturile asupra afacerii sale din Rusia unei terțe părți sau angajaților ruși ai companiei.

„Vom face tot posibilul pentru a asigura munca continuă a colegilor ruși în orice structură nouă și ne angajăm să le plătim salarii și beneficii lunare până la sfârșitul anului 2022”, a spus compania. În total, 1.300 de angajați lucrează în Rusia, potrivit Reckitt.

Anterior, Reckitt, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, a refuzat orice investiție și publicitate în Rusia. Compania, potrivit Sostav.ru, ocupă locul cinci printre cei mai mari agenți de publicitate străini din Rusia.

Declarația lui Reckitt Benckiser dădea de înțeles că produsele sale nu vor mai fi disponibile în Rusia după vânzarea afacerii locale. Anterior, farmaciile rusești au redus semnificativ oferta de medicamente antipiretice pentru copii importate, inclusiv Nurofen pentru copii, care este produs de companie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.