Cum face IMAS jocurile Rusiei criminale, distorsionând realitățile din R.Moldova printr-un așa-zis sondaj ce pare comandat de la Kremlin


Cum face IMAS jocurile Rusiei criminale, distorsionând realitățile din R.Moldova printr-un așa-zis sondaj ce pare comandat de la Kremlin

Cel mai recent sondaj IMAS privind situația din R.Moldova este o dubioșenie de proporții. Așa-zisa măsurătoare distorsionează vizibil modul în care este perceput în stânga Prutului războiul declanșat de Rusia în Ucraina. 

Iată una dintre concluziile sondajului, concluzie preluată și rostogolită în buclă de mai multe site-uri din stânga și din dreapta Prutului, printre care și stiripesurse

”Majoritatea respondenților au spus că principalii vinovați pentru declanșarea războiului din Ucraina sunt NATO, Occidentul și Volodimir Zelenski. Astfel au răspuns 43,5% dintre aceștia”.

A se remarca faptul că acest procent (prezentat cu insistență de IMAS) este cel puțin DUBLU în comparație cu cifrele prezentate, la 20 martie, de sondajul realizat de BS-AXA-Center of Sociological Investigations and Marketing Research:

9,4% din cetățeni sunt de părere că ‹În mare parte Ucraina› este agresorul, iar 11,2% au votat că ‹Doar Ucraina› este vinovată”.

Oare este posibil ca în numai 3-4 săptămâni situația să se răstoarne la modul diametral, ajungându-se la un procent de 43,5 % (deci, aproape jumătate de populația R.Moldova) care, potrivit IMAS, ar avea fix aceeași părere cu Putin și ceilalți criminali de la Kremlin?! Sau mai degrabă avem de-a face cu o distorsionare ghiolbănească ale cărei diversiuni și exagerări fac jocurile Moscovei? 

Sondajul IMAS vântură și un procent de 7,5% care ar fi de părere că ”toți sunt vinovați” pentru războiul Rusiei, ceea ce vrea să sugereze că, luat în considerare împreună cu procentul de 43,5%, acest rest ar face ca mai mult de jumătate din cetățenii R.Moldova să fie de acord, într-un fel sau altul, cu narațiunile Moscovei. 

Avertizăm că întregul sondaj IMAS cauzează numeroase și legitime semne de întrebare, apărând într-un moment-cheie, când propaganda rusească din R.Moldova a devenit din ce în ce mai agresivă și mai dementă. 

Prezentarea și preluarea masivă a acestei incredibile răsturnări rapide de optică – susținută numai de IMAS – e cu atât mai lipsită de sens cu cât, în cazul ambelor sondaje prezentate, largi segmente de populație au refuzat să răspundă. 

Mare atenție la IMAS! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.