Catedrala Sfânta Sofia, profanată în Săptămâna Patimilor: turcii au distrus Poarta imperială construită în urmă cu 1400 de ani! Val de petiții adresate administrației Erdogan


Catedrala Sfânta Sofia, profanată în Săptămâna Patimilor: turcii au distrus Poarta imperială construită în urmă cu 1400 de ani! Val de petiții adresate administrației Erdogan

Halucinant de-a dreptul: în debutul Săptămânii Patimilor, turcii au distrus masiva Poartă imperială a Catedralei Sfânta Sofia, construită în urmă cu 1400 de ani. Acest act barbar reprezintă o profanare, un sacrilegiu de proporții. După ce Erdogan s-a încăpățânat să transforme Sfânta Sofia în moschee, erau inevitabile astfel de acte demente. De altfel, turcii au găsit de cuviință să deschidă, chiar în incinta sacră a Bizanțului, o madrasă (școală unde se predă în special teologie islamică). Această distrugere reprezintă un afront uriaș la adresa Ortodoxiei și a întregului creștinism. 

Etnolog, publicist și traducător, domnul Gheorghiță Ciocioi comentează, pe grupul Facebook Synopsis.RO, sacrilegiul săvârșit, în Săptămâna Patimilor, la Catedrala Sfânta Sofia: 

”Poarta imperială de la Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol a fost distrusă

Poarta Imperială, cea mai de seamă intrare în Catedrala Sfânta Sofia, având 7 metri înălțime, folosită fiind doar de împărat și despre care se spune că a fost construită – în urmă cu 1400 de ani – din lemnul corabiei lui Noe și din fier, a fost distrusă în ultimele zile. Așa arăta ieri seară. (vezi foto) 

Oamenii de artă creștini din lumea întreagă își manifestă deschis indignarea lor, adresând, până la această oră, mai multe petiții autorităților turce”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.