Charles Michel: Țările din cadrul UE ar trebui să le ofere azil soldaților ruși care dezertează!


Charles Michel: Țările din cadrul UE ar trebui să le ofere azil soldaților ruși care dezertează!

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat miercuri că țările Uniunii Europene ar trebui să se gândească la modalități prin care să le ofere azil soldaților ruși care doresc să dezerteze și să părăsească astfel câmpul de luptă din Ucraina.

În cadrul unui discurs adresat Parlamentului European, Michel și-a exprimat "indignarea față de crimele împotriva umanității, împotriva civililor nevinovați din Bucha și din multe alte orașe", apoi le-a cerut soldaților ruși să nu asculte ordinele de la Kremlin. 

Michel s-a referit la orașul aflat în proximitatea Kievului, în legătură cu care, după retragerea forțelor rusești, au apărut dovezi clare cu privire la modul în care acestea au torturat și ucis sute de civili ucraineni. 

În acest context, Charles Michel a precizat că dorește să le transmită un mesaj soldaților ruși care sunt implicați în războiul declanșat de Moscova împotriva țării vecine pe 24 februarie.

"Dacă nu vreți să luați parte la uciderea fraților și surorilor din Ucraina, dacă nu vreți să fiți niște criminali, atunci aruncați armele, încetați lupta, părăsiți câmpul de luptă!", a spus Michel.

Susținând o idee vehiculată anterior de unii europarlamentari, Michel a adăugat că acordarea azilului pentru dezertorii ruși este "o idee valoroasă care e de urmărit". (sursa: Fox News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.