România a luat decizia de a expulza 10 diplomați ruși. Kuzmin, convocat la sediul MAE


România a luat decizia de a expulza 10 diplomați ruși. Kuzmin, convocat la sediul MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează marți, printr-un comunicat, că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a informat MAE pe parcursul comunicatului. 

La întâlnirea cu Valeri Kuzmin nu a participat ministrul de Externe, ci secretarul de stat pentru afaceri strategice, o abordare pe care MAE o folosește în raport cu "statele neprietenoase". 

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, a mai transmis Ministerul de Externe într-un comunicat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.