Protest la Ambasada Rusiei din România față de masacrele comise de armata lui Putin în Ucraina


Protest la Ambasada Rusiei din România față de masacrele comise de armata lui Putin în Ucraina

Organizația nonguvernamentală Evoluție În Instituție anunță pentru marți, 5 aprilie, un protest la sediul Ambasadei Rusiei din România, Șoseaua Kiseleff nr 6, sector 1, București, începând cu orele 18.00. Evenimentul ar urma să aibă o durată de trei ore, iar organizatorii precizează că motivele principale ale protestului sunt crimele îngrozitoare comise de armata rusă în Ucraina. 

Redăm comunicatul organizației EII: 

„Marți, 5 aprilie, începând cu ora 18, ne vedem în fața Ambasadei Rusiei în semn de protest față de masacrul orchestrat de Putin, acest personaj sinistru, violent și barbar al secolului XXI. Faptul că armata lui Putin a comis crime de război în Ucraina nu mai este un secret, mărturie stând miile de fotografii cu civili inofensivi legați cu mâinile la spate sau cu fața acoperită împușcați, lăsați pe marginea drumului, orașe distruse complet sau familii destramate. Sute de copii au murit și alti zeci de mii au plecat din siguranța căminului propriu, obligați să trăiască în subsoluri, la metrou, în bubuituri de grenade. Alții, au scăpat de grenade și au trecut granița în tări vecine, fără tații lor și cu o singură jucărie de pluș care le va fi prieten pe timpul războiului.

Putin, ca orice dictator, și-a consolidat poziția prin cultivarea fricii în rândul cetățenilor. Eliminarea jurnaliștilor sau a scriitorilor incomozi puterii, arestarea protestatarilor care au condamnat războiul este tot o metodă de reducere la tăcere, pusă în practică cu ajutorul forțelor de ordine rusești. Nu în ultimul rând, Rusia amenință ”țările neprietenoase” că va opri conducta de gaz din Europa sau că va apăsa butonul bombei atomice. Iar dacă picăm în plasa lui Putin, acesta va fi tot mai puternic si mâine, va îndrazni să viseze la cucerirea Varșoviei sau a Bucureștiului.

Acest război a răsturnat toate statisticile iar îndârjirea și determinarea cu care ucrainenii au luptat pentru libertatea lor și pentru țară , de la militari, politicieni sau civili, au demonstrat lumii că Ucraina ți-a câștigat un loc binemeritat in Europa. Fără curajul lor, Republica Moldova putea fi sub ruși în 24 de ore.

Slava Ukraini!”.

Detalii despre protest găsiți AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.