"Iohannis, o simplă remorcă a istoriei!". Polițeanu critică lipsa de fermitate a politicii externe a României pe fondul atrocităților comise de forțele rusești în Ucraina


"Iohannis, o simplă remorcă a istoriei!". Polițeanu critică lipsa de fermitate a politicii externe a României pe fondul atrocităților comise de forțele rusești în Ucraina

În contextul în care Lituania a anunțat expulzarea ambasadorului rus, deputatul USR Mihai Polițeanu îl critică pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că nu pune presiune pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pentru a-l expulza pe ambasadorul Rusiei din România, Valeri Kuzmin. 

"Ambasadorului rus din Lituania i s-a comunicat ca trebuie sa părăsească țara. Între timp, kaghebistul de la București, Valery Kuzmin, emite măscări la adresa României, se întâlnește la liber cu parlamentari putiniști și patronează grupuri de idioți utili sau agenți ai Moscovei. Și nimeni nu-l deranjează.  

Iohannis face politica externă așa cum o face și pe cea internă. În mod laș, într-o perpetuă stare de neutralitate între bine și rău, fără a fi o locomotivă a istoriei, ci o simplă remorcă", scrie parlamentarul USR pe Facebook. 

După ce a anunțat că este prima țară din UE care, pe fondul invaziei rusești din Ucraina, s-a decuplat complet energetic de gazul din Rusia, Lituania a luat o altă decizie în premieră la nivelul statelor din Uniunea Europeană, cea de a expulza ambasadorul Rusiei de la Vilnius. 

CITIȚI ȘI: Lovitură de proporții pentru Kremlin: Prima țară din UE care a renunțat complet la importurile de gaze rusești

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei a făcut acest anunț astăzi, într-o postare pe Twitter. 

"Ambasadorului Rusiei i s-a cerut să părăsească Lituania", a spus Gabrielius Landsbergis într-un tweet.

Adresându-se reporterilor, Landbergis a precizat că decizia a venit în contextul "masacrului îngrozitor" de la Bucha.

"Ca răspuns față de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei suverane și față de atrocitățile comise de forțele rusești în diferite orașe ucrainene ocupate, mă refer inclusiv la masacrul oribil de la Bucha, Guvernul lituanian a decis să degradeze reprezentanța diplomatică", a mai transmis Landsbergis.

După ce forțele ucrainene au recucerit orașele și satele din jurul capitalei Kiev, oficialii au transmis că au fost găsite cadavrele a 410 civili. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.