Oficial de la Casa Albă: Beijingul se va angaja într-un "dans" între axele puterii


Oficial de la Casa Albă: Beijingul se va angaja într-un "dans" între axele puterii

Legat de ceea ce ar trebui să ne așteptăm de la China pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Vest, un oficial de la Casa Albă a spus că Beijingul se va angaja într-un "dans" între axele puterii.

Mira Rapp-Hooper, directoarea pentru zona Indo-Pacific din cadrul Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, a declarat într-o discuție online că determinarea apariției unei falii între Rusia și China ar fi o chestiune mai ușor de spus decât de făcut, dar, pe de altă parte, Beijingul va rămâne inconfortabil cu războiul declanșat președintele rus Vladimir Putin. 

"Este puțin probabil, cred, să vedem Moscova și Beijingul unificate pe deplin, inclusiv public, iar China să fie complet confortabilă să fie încărcată cu povara războiului brutal declanșat de Vladimir Putin", a spus Rapp-Hooper.

"Adică, probabil vom vedea în continuare o anumită susținere a Chinei pentru economia rusă, dar va fi și un dans pe care Beijingul va încerca să-l facă pentru a-și menține legăturile economice cu Uniunea Europeană în special, dar și cu Statele Unite", a explicat aceasta. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.