Scurgere de informații din FSB: S-a emis ordinul "de sus" pentru a fi instaurată "marea teroare" în orașul ucrainean Herson. Ce presupune dictatul de la Kremlin


Scurgere de informații din FSB: S-a emis ordinul "de sus" pentru a fi instaurată "marea teroare" în orașul ucrainean Herson. Ce presupune dictatul de la Kremlin

Rusia intenționează să declanșeze "marea teroare" asupra orașului ucrainean pe care l-au ocupat la începutul lunii martie, ne referim la Herson, operațiune ce ar consta, printre altele, în răpirea rezidenților și ducerea lor în Rusia, a susținut un denunțător din interiorul FSB, relatează publicația The Times, citată de The Guardian. 

O scrisoare, despre care se crede că ar fi fost redactată de un membru al serviciului de securitate internă al Rusiei și care datează de luni, transmitea că oficialii de la Kremlin nu mai sunt dispuși să "se joace frumos" cu protestatarii din orașul ucrainean Herson, unde rezidenții au organizat contant mitinguri împotriva ocupanților.

Oamenii vor fi răpiți din casele lor în miezul nopții, se spune în scrisoare.

"Chiar dacă trebuie să deportăm până la jumătate din oraș, suntem pregătiți pentru asta", se mai transmite în scrisoare. 

Scrisoarea mai spune: 

- Dacă ar fi fost posibil să fie identificați liderii protestelor, atunci s-ar fi recurs deja la lichidarea acestora

- Protestatarii sunt salvați doar de faptul că nu este clar cu exactitate cine sunt cei ce trebuie capturați

- Există, de asemenea, temeri că o trecere la violențe s-ar finaliza printr-o adevărată revoltă, care ar putea fi înăbușită doar prin lupte la scară largă

În ultimele zile, s-a dat un ordin "de sus" pentru a se găsi o soluție, a spus denunțătorul.

O "mare teroare" coordonată de serviciile de securitate ar urma să înăbușe protestele prin "metode extrem de stricte de dispersie", care includ și "rănirea gravă" a manifestanților.

O a doua fază ar implica "teroarea din ușă în ușă", ceea ce presupune răpirea rezidenților pentru a fi duși în străinătate, se mai spune în scrisoare.

Scrisoarea se crede că a fost scrisă de un insider din FSB, cunoscut sub numele său de cod Wind of Change. Scrisorile anterioare au fost considerate autentice de experții ruși ai serviciilor de securitate, scrie The Times. 

Amintim în contextul de mai sus că forțele rusești care au ocupat orașul sudic Herson au apelat la grenade și focuri de armă pentru a dispersa mulțimea de oameni care s-a adunat să protesteze, în urma acestei acțiuni represive existând cel puțin o persoană rănită.  

Vedeți video: 



Sursa foto 2: Reuters

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.