Analiștii militari solicită un serviciu militar obligatoriu mai lung și reformarea programelor de instruire pentru armata din Taiwan, pe măsură ce amenințarea chineză crește cu rapiditate.
Sung Hsueh-wen, directorul fondator al Institutului de Afaceri Strategice și Internaționale al Universității Naționale Chung Cheng, a spus că e îngrijorat de faptul că invazia rusească din Ucraina a inspirat China să întreprindă acțiuni similare împotriva Taiwanului. Dacă Taiwanul nu e dispus să accepte să fie condus de Partidul Comunist Chinez, atunci trebuie să implementeze măsuri preventive.
Sung a remarcat că numărul subofițerilor este insuficient și a spus că armata trebuie să se bazeze pe mobilizări totale de rezerve. Cu toate acestea, rezerviștii nu sunt bine pregătiți, așa că perioada de serviciu activ trebuie mărită, a spus el.
El a adăugat că Ministerul Apărării Naționale ar trebui să efectueze o evaluare cuprinzătoare a viitoarelor ostilități și a recomandat ministerului, Agenției de Mobilizare a Apărării All-Out, think-tank-urilor și instituțiilor academice să înființeze comitete pentru a efectua cercetări relevante.
Chao Wen-chih, profesor la Institutul de Afaceri Strategice și Internaționale al Universității Naționale Chung Cheng, a spus că cea mai mare problemă în ceea ce privește serviciul militar actual este reprezentată de faptul că patru luni nu sunt suficiente pentru a pregăti soldații pentru câmpul de luptă. Nu numai că este dificil să familiarizezi trupele cu o mare varietate de arme și să-și perfecționeze abilitățile de luptă, dar le este totodată greu să dobândească forța mentală necesară pentru a se angaja în luptă, a spus Chao.
Serviciul militar ar trebui să dureze cel puțin un an pentru ca soldații să învețe abilitățile de luptă, lucrul în echipă, respectiv cooperarea cu alte departamente militare, a susținut profesorul.
Lien Yu-chie, conferențiarul universitar al Corpului de pregătire a ofițerilor rezerviști, a spus, de asemenea, că cele patru luni nu sunt suficiente pentru a pregăti pușcași calificați. Lien a recomandat ca serviciul militar să fie extins la minimum un an și jumătate și a subliniat că programele de instruire ar trebui reformate.
El a menționat că în unele țări, precum Elveția, cetățenii își pot lua armele acasă după terminarea serviciului militar și beneficiază de un tratament fiscal preferențial, adăugând că în Suedia, atât bărbații, cât și femeile trebuie să-și servească țara.
Fan Shih-ping, profesor la Departamentul de Studii privind Asia de Est, din cadrul Universității Naționale din Taiwan, a spus că perioada actuală de recrutare nu este suficient de riguroasă. El a considerat că sarcinile precum pictura și măturatul sunt incompatibile cu pregătirea militară tradițională. (sursa: AICI)