Elon Musk îi ironizează pe internauții care postează steagul Ucrainei doar pentru că acesta e trendul


  • ACP
  • Mar 15, 2022 21:50
  • 2630
Elon Musk îi ironizează pe internauții care postează steagul Ucrainei doar pentru că acesta e trendul

Elon Musk, cunoscutul miliardar care deține companiile Tesla și SpaceX, a postat luni pe Twitter o imagine ironică la adresa celor care și-au afișat steagul Ucrainei pe profilurile de pe rețelele sociale după ce s-au prezentat repetat și ca susținători ai cu totul altor cauze în trend, afișând simbolurile lor corespunzătoare. 

Mema de luni prezintă schița unui chip de bărbat, numit generic pe rețelele sociale ca "Wojack" sau "Feels Guy", în spatele căruia se află culorile unor steaguri bazate pe ceea ce e catalogat drept identitate de gen, printre care steagul lesbienelor și noul steag curcubeu LGBTQ, alături de steagul transgenderilor, lângă care sunt trasate linii negre și maro pentru a simboliza comunitățile celor de culoare. În fața personajului "Wojack" se află steagul Ucrainei, pe care mulți oameni îl afișează pentru a semnala că sunt solidari cu cauza celor care luptă pentru Ucraina împotrivă invaziei ruse. (sursa: AICI)

Mema lui Musk postată luni a fost considerată jignitoare de mulți apărători de pe rețelele sociale ai tuturor cauzelor la modă din ultimii ani, numai că, spre deosebire de cei care s-au simțit jigniți de aceasta postare, Elon Musk a fost de la începutul sângeroasei invazii ruse în Ucraina un real susținător al acestei țări greu încercate de nebunia criminalilor de la Kremlin. La ordinul lui Musk au fost trimise în două rânduri terminale costisitoare de internet Starlink - pe 28 februarie și 9 martie – în Ucraina, pentru a asigura o conexiune stabilă la internet în tara invadată de armata rusă, ceea ce a contat mult atât pentru populația civilă, cât și pentru apărătorii cu arma în mână ai acesteia. (sursa: AICI)

În ciuda indignării stârnite de ironia lui Musk, e ușor de înțeles motivul pentru care a făcut-o, în condițiile în care și la noi e un val omniprezent de pretinși susținători ai Ucrainei, care își afișează steagul acestei țări pe profilurile de pe rețelele sociale, după ce au avut afișate simbolurile altei cauze, iar înainte ale cu totul alteia și înainte tot așa, într-o serie nesfârșită de ani de zile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.