Apocalipsa pe care Rusia genocidară vrea să o aducă Ucrainei: rusificarea totală, omniprezența poliției secrete a Kremlinului, asasinarea opozanților, spălarea pe creier și instaurarea celei mai demente represiuni. România a trecut prin asta


Apocalipsa pe care Rusia genocidară vrea să o aducă Ucrainei: rusificarea totală, omniprezența poliției secrete a Kremlinului, asasinarea opozanților, spălarea pe creier și instaurarea celei mai demente represiuni. România a trecut prin asta

Jurnalista Miruna Munteanu punctează, pe Facebook, o serie de aspecte esențiale pentru înțelegerea rezistenței totale a armatei ucrainene și a civililor în fața invadatorilor ruși. Cu toții știu prea bine apocalipsa care ar urma în urma unei eventuale victorii a Rusiei: rusificarea culturii, rescrierea istoriei, interzicerea cărților și a autorilor, interzicerea presei reale, călcarea în picioare a drepturilor elementare, poliție politică dusă la paroxism, omniprezența poliției secrete, asasinarea opozanților, îndoctrinarea copiilor încă din școli și instaurarea cele mai crude represiuni. 

Miruna Munteanu prezintă fragmente dintr-o postare-fluviu de pe grupul de Facebook Polish Leftists-UK, autorul subliniind faptul că românii, georgienii, lituanienii și polonezii înțeleg foarte bine dezastrul adus de tancurile rusești, fiindcă au trăit pe pielea lor astfel de episoade puțin spus abominabile:  

”Traduc un scurt fragment dintr-o postare excelentă (și foarte lungă) găsită pe Polish Leftists - UK. Link AICI

«Dușmanul nostru este imperialismul rusesc, iar pe acest front, țările din Europa de Est aleg să rămână alături de NATO, deoarece ceea ce aduce imperialismul rusesc nu este doar exploatarea resurselor naturale și a economiei, ci ceva mult mai rău.

Ceea ce vine este rusificarea culturii, rescrierea istoriei, interzicerea cărților și a autorilor lor, interzicerea mass-mediei occidentale, a accesului la informații, limitarea drepturilor civile, este revenirea poliției secrete, a mașinii masive de propagandă, sfârșitul presei independente, cenzura artelor, disparițiile inexplicabile ale disidenților, represiunile de stat, politizarea curriculei și îndoctrinarea copiilor încă din școala primară, supravegherea populației, infiltrarea universităților și a locurilor de muncă. 

Românii înțeleg, georgienii înțeleg, lituanienii înțeleg, polonezii înțeleg, pentru că noi toți am TRĂIT, unii dintre noi de mai multe ori. De aceea, ucrainenii se înarmează cu tot ce pot, iar dacă nu pot avea arme, vor lua molotovuri, coase și borcane de murături. Pentru că ei știu care este miza»”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.