Postul de radio "Kuzmin" FM, amendat de CNA pentru propagandă rusească. Care sunt tezele toxice promovate de trompetele Kremlinului


Postul de radio "Kuzmin" FM, amendat de CNA pentru propagandă rusească. Care sunt tezele toxice promovate de trompetele Kremlinului

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat joi, 10 martie, postul de radio deținut de familia vuvuzelei "Kuzmin" Gușă, oficina Gold FM, pentru propagandă rusească, informează Pagina de Media. Amenda este în cuantum de 50.000 de lei.

Redăm principalele teze promovate de "Kuzmin" FM cu privire la acțiunile Rusiei din Ucraina: 

- În Ucraina nu e o invazie, nu e un război

- Ucraina e un stat inventat, format prin raft teritorial

- România nu are nicio treabă cu ce se întâmplă acolo. Nu e războiul nostru.

- Zelenski e finanțat de un miliardar nazist

- E o înțelegere subterană între SUA și Rusia

- Occidentul e de vină

Prin vocile unor invitați și moderatori, printre care Cozmin Gușă, Adrian Severin, Petru Romoșan și Ion Cristoiu, postul de radio a reiterat o serie din tezele propagandei rusești. Redăm o parte din dezinformările propagate de aceștia: 

Cozmin Guşă: "Să știi că eu asta cred, că este un război inventat, care face mai mult folos pe moment Americii decât Rusiei. (...) Câștigă timp, Bogdane! Situația din America nu este una fericită, din nefericire pentru noi. (...) Eu vorbesc despre niște probleme pe care Statele Unite le au în ultimii doi ani de zile, care au sporit pe timpul luptei electorale din 2020 și a pandemiei apărute, și care, după aceea, s-au augmentat foarte tare în 2021. Și ele sunt foarte serioase. Și nu au soluție la ele".

Bogdan Chirieac nu a fost de acord cu Cozmin Gușă: "Hai, Cozmin! Deci nu poți să spui chestiunea asta. Iartă-mă... (...) Bine, poți să spui, dar nu pot fi de acord cu așa ceva. (...) Deci nu poți să spui că invadarea și ocuparea Ucrainei de către Putin face un folos Americii. Zău, pe cuvântul meu! (...) Domne, dar nu poți compara, Cozmin, situația din Statele Unite cu situația din Rusia".

Cozmin Guşă: "Astăzi încercăm o clarificare, atenție, în condițiile în care nu este război. Vă spun încă o dată, nu este război. Este o reașezare militară în urma unor amenințări reciproce în Rusia și Ucraina, da. L-am auzit și ieri, l-am auzit și alaltăieri pe Zelenski amenințând Rusia, vorbind despre capacitatea militară a sa. Rusia nu poate să suporte așa ceva și a trecut la aceste reașezări militare, atenție, în zona Donbas".

Cozmin Guşă: "Cred că blocarea accesului pe piețele financiare internaționale pe care a operat-o America ieri nu era în baza înțelegerii cu Putin, înțelegere secretă, subterană. Atunci au venit aceste represalii, dar cred în această înțelegere subterană și cred că vom asista doar la operațiuni militare care vor delimita spațiul celor două republici independente așa cum apare el în Constituție".

Adrian Severin: "Eu nu cred că prin ceea ce s-a întâmplat avem un război. Avem o operațiune militară pe un anumit front dintr-un război care este preexistent și care nu este războiul ucrainean este un război global". (citiți AICI articolul integral, pe Pagina de Media)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.