Polițeanu scoate în relief motivul pentru care kaghebistul Kuzmin trebuie expulzat de urgență


Polițeanu scoate în relief motivul pentru care kaghebistul Kuzmin trebuie expulzat de urgență

Deputatul USR Mihai Polițeanu solicită actualei puteri useliste să adopte 2 sancțiuni esențiale pe fondul invaziei rusești din Ucraina, printre care expulzarea kaghebistului Valeri Kuzmin, în prezent ambasador al Rusiei la București. 

"Ambasada Rusiei în România - Посольство России в Румынии duce o campanie penibilă de dezinformare care țintește, probabil, conspiraționiștii care cred că pământul e plat și extremiștii rusofili.  

1. Nu înțeleg ce mai caută în România un kaghebist cum e Valery Kuzmin și cum pot fi tolerați aici astfel de apologeți oficiali ai masacrului civililor ucraineni. Expulzarea lui ar fi un gest de necesară igiena morală.  

2. Interzicerea importurilor din Rusia, inclusiv de energie, și a investițiilor rusești în România ar trebui să fie o măsură luată de statul român, indiferent de deciziile aliaților. Ar fi nu doar o măsură-răspuns la situația actuală, ci o protecție pe termen lung a țării", scrie Polițeanu pe Facebook. 

Solicitările deputatului USR vin în contextul în care Ambasada Rusiei la București a demarat o acerbă campanie de propagandă atât pe pagina oficială de Facebook, cât și pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, unde a expus, în văzul tuturor, o serie de imagini macabre cu ceea ce oficialii ruși cataloghează a fi "crimele Ucrainei" din Donbas. Gestul Ambasadei nu este altceva decât o formă de propagandă menită să justifice crimele de acum ale Rusiei, acuzată unanim la nivel mondial de terorism și de crime de război împotriva Ucrainei. (puteți vedea AICI macabrele imagini)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.