Moment ISTORIC: Maia Sandu a semnat cererea de aderare a R.Moldova la Uniunea Europeană. România e avocata și susținătoarea R.Moldova


Moment ISTORIC: Maia Sandu a semnat cererea de aderare a R.Moldova la Uniunea Europeană. România e avocata și susținătoarea R.Moldova

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi cererea de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit Deschide.md, documentul urmează să fie expediat în scurt timp conducătorilor instituțiilor europene.

„Cetățenii Republicii Moldova demonstrează lumii că sunt un popor matur. Am demonstrat-o atunci când nu am permis tiraniei să se instaleze în țara noastră. Dragi cetățeni,  dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt și hotărât, folosind oportunitățile oferite de peisajul schimbător al lumii. Trebuie să acționăm imediat atunci când ne-o cer circumstanțele și vedem clar oportunitatea de a putea asigura generațiilor viitoare un trai mai sigur, mai bun. Realizarea acestui obiectiv este datoria noastră față de cetățeni.

Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată domnului Emmanuel Macron, Președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles.

Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a declarat șeful statului.

Documentul a fost semnat și de către prim-ministrul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Amintim că tot astăzi și Georgia a depus cererea de aderare la UE.

Detalii: Premierul georgian a semnat cererea de aderare a Georgiei la UE

Zilele trecute și Ucraina a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Solicitarea a fost examinată marți, 1 martie, în cadrul ședinței Parlamentului European care a recunoscut aspirațiile Kievului de a deveni parte a familiei europene, precizând că urmează analizarea cererii respective.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.