TERORISMUL internațional al Rusiei. The Times: Putin le-a ordonat mercenarilor Wagner să-l ASASINEZE pe Zelensky. Ce nume sunt pe listă. Oligarhul Prigozhin, ”bucătarul lui Putin”


TERORISMUL internațional al Rusiei. The Times: Putin le-a ordonat mercenarilor Wagner să-l ASASINEZE pe Zelensky. Ce nume sunt pe listă. Oligarhul Prigozhin, ”bucătarul lui Putin”

Peste 400 de mercenari ruși operează la Kiev cu ordine de la Kremlin să-l asasineze pe președintele Zelensky și 23 de persoane din guvernul său și să pregătească terenul pentru ca Moscova să preia controlul, a aflat The Times, citat de finacialintelligence.ro.

Grupul Wagner, o miliție privată condusă de unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Putin și care funcționează ca o ramură independentă a statului, a zburat cu mercenari din Africa în urmă cu cinci săptămâni într-o misiune de a decapita guvernul lui Zelensky în schimbul unui bonus financiar frumos.

Potrivit Times, armata este condusă de oligarhul Yevgeny Prigozhin – un aliat apropiat al președintelui rus, care este adesea supranumit „bucătarul lui Putin”. Mercenarilor li s-a oferit o sumă uriașă pentru misiune.

Se spune că agenții cu înaltă pregătire așteaptă undă verde de la Kremlin, lista lor incluzând și prim-ministrul Ucrainei, întregul cabinet, primarul Kievului Vitali Klitschko și fratele său Wladimir – ambii campioni la box.

O sursă care cunoaște activitățile Grupului Wagner a declarat pentru Times că între 2.000 și 4.000 de mercenari au ajuns efectiv în Ucraina în ianuarie, dar cu misiuni diferite. Unii au fost trimiși în regiunile deținute de rebeli Donețk și Lugansk din estul țării – în timp ce cei 400 însărcinați să-l elimine pe Zelensky s-au îndreptat către Kiev din Belarus.

Se spune că grupul îl urmărește pe Zelesnky și colegii săi prin telefoanele lor mobile – pretinzând că știe unde se află în orice moment. O altă sursă a susținut că ucigașilor angajați li s-a spus să pună frâna, în timp ce Putin poartă „discuții de pace” cu Zelensky săptămâna aceasta.

Dar ar fi fost informați că liderul rus nu dorește să ajungă la un acord, etichetând întâlnirea de la granița cu Belarus drept „fum și oglinzi”.

Informațiile despre misiunea lor au ajuns la guvernul ucrainean sâmbătă dimineața și câteva ore mai târziu Kievul a declarat un stațion de 36 de ore „dur” pentru a mătura orașul pentru sabotorii ruși, avertizându-i pe civili că vor fi văzuți ca agenți de la Kremlin și riscă să fie „lichidați” dacă ies afară.

Wagner a desfășurat operațiuni ascunse în Africa și Orientul Mijlociu, inclusiv în Siria, iar cel mai recent au fost la sol în Ucraina pentru a ghida tancurile rusești către capitală.

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Comandamentului Forțelor Întrunite, a declarat: „Sunt foarte eficienţi, deoarece sunt greu de identificat. Pot să apară din umbră, să facă lucruri foarte violente și apoi să dispară din nou, fără să fie evident cine a fost responsabil”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.