Conducerea NATO anunță că Ucraina va primi în continuare sprijin militar


Conducerea NATO anunță că Ucraina va primi în continuare sprijin militar

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat vineri, 25 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că Alianța Nord-Atlantică va continua să trimită arme în Ucraina, inclusiv pentru apărarea antiaeriană, afirmând în același timp că scopul Rusiei e de a da jos actuala putere de la Kiev. 

"Observăm retorica, mesajele, care indică cu tărie că scopul este eliminarea puterii alese democratic de la Kiev", a spus Stoltenberg după o întâlnire pe care a avut-o cu liderii NATO. 

"Aliații sunt foarte hotărâți să continue să ofere sprijin", a completat Soltenberg. (sursa: AICI)

De asemenea, secretarul adjunct al NATO Mircea Geoană a vorbit, într-o intervenție la Antena 3, în legătură cu sprijinul acordat Ucrainei. 

"Sprijinul pentru Ucraina continuă. NATO în sine nu furnizează echipamente militare, dar state din NATO furnizează. Iar acest lucru se vede. Tancurile Rusiei care au fost eliminate au fost eliminate prin echipamente trimise de aliați. NATO nu intră în Ucraina, nu avem, dar sprijinul pentru forțele militare ucrainene continuă. De asemenea, sprijinul financiar pentru Ucraina continuă, întrucât suferă și economia ucraineană. UE a aprobat un pachet suplimentar de stabilitate macrofinanciară în cuantum de 1,4 miliarde de euro. Se oferă sprijin pentru zona umanitară. UE și NATO colaborează pentru a se asigura că în România și Polonia există condiții pentru refugiați. Există sprijin logistic și pentru acomodarea acestora. Așadar, sunt măsuri pe plan mai larg", a zis Mircea Geoană. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.