Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat mobilizarea generală în Ucraina


Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat mobilizarea generală în Ucraina

În perspectiva noilor bombardamente rusești asupra Kievului, anunțate a debuta în jurul orei 3,00, în această dimineață, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat la miezul nopții un decret care dispune mobilizarea tuturor recruților și rezerviștilor din toate regiunile ucrainene.

Ca urmare a acestui fapt, din acest moment toți bărbații cu vârste peste 18 ani nu mai au voie să părăsească țara, coloanele de refugiați urmând să fie alcătuite doar din copii, bătrâni și femei.

“În legătură cu agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi pentru a asigura apărarea statului, pentru menţinerea capabilităţilor combatante şi disponibilitatea de mobilizare ale armatei ucrainene, în baza propunerii Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare, ordon începerea mobilizării generale”, arată, potrivit Mediafax, decretul semnat de Volodimir Zelenski.

Ordinul în acest sens intervine în contextul în care armata rusă este la periferia Kievului şi ar putea izbucni confruntări militare intense în capitala Ucrainei.

Decretul prevede că „înrolarea recruților, a rezerviștilor și implicarea vehiculelor pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Ucrainei, Gărzii Naționale a Ucrainei, Serviciului de Securitate al Ucrainei, Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, Serviciului de Stat Special de Transport, Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina și alte formațiuni militare ale Ucrainei va fi făcută în măsura și în conformitate cu planurile de mobilizare”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.