Schalke 04 a dat jos de pe tricouri sigla sponsorului Gazprom după invadarea Ucrainei de către Rusia


Schalke 04 a dat jos de pe tricouri sigla sponsorului Gazprom după invadarea Ucrainei de către Rusia

Una dintre cele mai mari echipe de fotbal ale Germaniei, Schalke 04, a scos de pe tricouri numele sponsorilor ruși de la Gazprom, după ce Vladimir Putin a declarat război Ucrainei.

Compania de energie Gazprom este deținută majoritar de statul rus și este sponsor major al Ligii Campionilor, precum și al lui Schalke.

Cheia legăturii dintre Schalke și Gazprom a fost CEO-ul Nord Stream 2, Matthias Warnig, un fost ofițer în renumita poliție secretă de stat Stasi din Germania de Est și un cunoscut aliat al lui Putin. Warning a demisionat joi de la poziția sa în consiliul lui Schalke.

Un comunicat al clubului spunea: „În urma evoluțiilor recente, FC Schalke 04 a decis să elimine sigla sponsorului principal GAZPROM de pe tricourile clubului. Acesta va fi înlocuit cu inscripția „Schalke 04”. Gazprom sponsorizează Schalke din 2007.

Warnig și Nord Stream 2, o subsidiară a Gazprom, se confruntă cu sancțiunile SUA pentru implicarea Rusiei în Ucraina. Conducta de gaz Nord Stream 2, în valoare de 11 miliarde de dolari, care merge de lângă Sankt Petersburg până în Germania sub Marea Baltică și urma să dubleze gazul natural trimis de Rusia în Germania, și-a văzut începutul operațiunii suspendat în urma evenimentelor din Ucraina săptămâna aceasta. .

Conducta aștepta aprobarea guvernului german, care acum a suspendat decizia în conformitate cu sancțiunile internaționale împotriva Nord Stream 2 și Warnig.

Schalke a fost retrogradat din clasamentul german anul trecut, dar este unul dintre cele mai bine susținute cluburi din țară, având un stadion de 62.000 de locuri în Gelsenkirchen, în nord-vest. Schalke a câștigat Bundesliga de șapte ori în istoria sa, ultima dată, însă, în 1958.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.