Agresiunea rusească. Rareș Bogdan atrage atenția că toți cetățenii ruși trebuie să fie ținta directă a sancțiunilor: "Putin nu mai poate fi slăbit decât din interior"


Agresiunea rusească. Rareș Bogdan atrage atenția că toți cetățenii ruși trebuie să fie ținta directă a sancțiunilor: "Putin nu mai poate fi slăbit decât din interior"

În contextul în care dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, a comandat atacarea Ucrainei, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și lider al delegației eurodeputaților români din grupul PPE, atrage atenția că trebuie impuse sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei, inclusiv față de simplii cetățeni "pentru ca aceștia să înțeleagă faptul că plătesc cu toții nebunia extrema a liderului lor". "Putin nu mai poate fi slăbit decât din interior", subliniază Rareș Bogdan. Nu în cele din urmă, europarlamentarul PNL precizează că "gazoductul Nord Stream 2 nu trebuie oprit sau suspendat, ci anulat definitiv".

"Ucrainenii se roagă pentru țara lor. Putin a declanșat azi dimineață la ora 5.00 invazia militară pe scară largă a Ucrainei, stat suveran și independent. Atacurile asupra Ucrainei au pornit din Rusia, Belarus, Crimeea și de pe mare. Putin aplică politica revizionistă a vechii Rusii Imperiale și o ia pe urmele URSS. Cea mai gravă agresiune la granița României, de la al Doilea Război Mondial încoace.

În următoarele ore și zile, cele două mari organizații statale, UE și NATO, vor da un examen al maturității și hotărârii, al eficienței și scopului. Sancțiunile economico - financiare (și nu numai) la adresa Rusiei și tuturor companiilor și cetățenilor ruși trebuie să fie exemplare. Fără etapizări și fără milă! Putin nu mai poate fi slăbit decât din interior.

Rusia trebuie izolată complet de spațiul lumii occidentale și de piețe.

Agresiunea dictată de Putin în această dimineață este de o gravitate fără precedent. Este un atac direct la adresa unui stat suveran și independent, recunoscut la nivel internațional fără niciun dubiu.

Atacul Rusiei lui Putin la adresa statului Independent și Suveran Ucrainean este similar ca desfășurare și gravitate cu atacul lui Hitler din 1 sept 1939 împotriva Poloniei. Atunci, polonezii au sperat până în ultima clipă că Marea Britanie și Franța vor interveni în sprijinul armatei lor. Ajutorul însă nu a mai sosit și Polonia a fost îngenuncheată. ASTĂZI, Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Australia și toate țările lumii care împărtășesc valorile democrației și pieței libere pot face un prim pas prin aplicarea de sancțiuni severe, totale, fără precedent la adresa Rusiei, companiilor rusești și tuturor cetățenilor ruși, pentru ca aceștia să înțeleagă faptul că plătesc cu toții nebunia extrema a liderului lor. Nu în ultimul rând: gazoductul Nord Stream 2 nu trebuie oprit sau suspendat, ci anulat definitiv.  

Putin TREBUIE oprit, altfel va înțelege că poate face absolut orice fără a avea parte de consecințe majore. După Georgia, Crimeea, Kazahstan, Belarus, chiar nu mai poate nimeni aștepta, după agresiunea din aceasta dimineață, ca Putin să își stabilească vreo noua țintă.

Poate astăzi, în această dimineață, mai mult decât oricând, românii vor înțelege cât de importantă a fost accederea României in NATO, cea mai puternică Alianță Militară a lumii și în Uniunea Europeană. Vor înțelege cu toții cât de important este că România are drepturi depline și garanții de securitate și de mișcare pentru cetățenii romani în cadrul UE. Romanii nu au de ce să se teamă, garanțiile de securitate pentru spațiul românesc sunt totale, ne liniștesc și ne oferă pace.

Să ne rugăm împreună pentru cei peste 550.000 de frați români trăitori în spațiul ucrainean și pentru toți cei peste 40 de milioane de cetățeni ucraineni care până mai ieri aveau aceleași preocupări ca noi toți. Viața lor a fost dată peste cap din dorința dementa a unui individ susținut de Consiliul său de Securitate și de o Dumă formata din “soldați de teracotă” care alimentează psihopatia revenirii la politica imperialistă și revizionistă", transmite europarlamentarul PPE. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.