VIDEO. Un roman despre Revoluția din România face furori în Statele Unite. „Sfârșitul şoaptelor. Decembrie 1989" a ajuns numărul 1 în topul publicației New York Times și în alte clasamente prestigioase


VIDEO. Un roman despre Revoluția din România face furori în Statele Unite. „Sfârșitul şoaptelor. Decembrie 1989" a ajuns numărul 1 în topul publicației New York Times și în alte clasamente prestigioase

Un roman despre Revoluţia Română din Decembrie 1989 a ajuns să fie numărul 1 pe lista de bestselleruri a publicației New York Times, numărul 1 pe The Independent Bookseller List și numărul 1 pe Audiobook List, la mai puţin de două săptămâni de la publicarea sa în Statele Unite, scrie siteul stiri.tvr.ro. De asemenea, volumul are un scor excelent pe siteul de profil goodreads.com (4.54).

Intitulat în engleză „I Must Betray You”, romanul a fost tradus şi în limba română, la editura Epica, sub titlul „Sfârșitul şoaptelor. Decembrie 1989". (mai multe detalii AICI)

Autoarea romanului, Ruta Sepetys, 54 de ani, este renumită în toată lumea pentru ficțiunile sale istorice, multe dintre acestea ajunse în topul vânzărilor din SUA. A fost recompensată, pentru activitatea literară, cu „Medalia Carnegie” (prestigious premiu literar britanic acordat celor mai buni autori de limbă engleză de cărți pentru copii și adolescenți). Volumele Rutei Sepetys au fost traduse în peste 40 de limbi, iar unele dintre ele au fost sau sunt în curs de ecranizare.

Într-un interviu pentru TVR, autoarea americană a declarat că i-a venit ideea să scrie despre Revoluţia Română din decembrie 1989 în urmă cu 5 ani, când a vizitat pentru prima oară ţara noastră, în timpul turneului de promovare al romanului ei de debut Romanul a fost publicat în Statele Unite anul acesta, pe 1 februarie.

„Nu știam mai nimic despre perioada comunistă din România și despre experiențele prin care au trecut cetățenii români. Pentru acest volum m-am documentat cinci ani, am călătorit, am avut întâlniri cu românii din afara României, cu cei care locuiesc în SUA mai ales. Am mers adesea și în România. Am lucrat cu universitari, istorici, diplomați, scriitori, poeți și cu martori direcți ai perioadei comuniste”, a precizat Sepetys într-o scurtă intervenție la TVR pe care o puteți urmări integral mai jos.

„Sfârşitul Şoaptelor. Decembrie 1989" se va găsi începând de luni în toate librăriile din ţară, iar autoarea Ruta Sepetys va veni în luna mai în România pentru a-şi întâlnii cititorii.

Ruta Sepetys are deja mii de fani în România, unde au fost publicate cinci dintre romanele ei.

Editorul Rutei Sepetys susţine că se poartă discuţii în Statele Unite şi pentru ecranizarea romanului pe care autoarea l-a dedicat Revoluţiei din România.

Prezentarea romanului pe siteul editurii Epica: București, 1989

În Europa, toate regimurile comuniste se prăbușesc rând pe rând. Românii nu se bucură de libertate, ci se află în continuare sub brațul de fier al dictaturii lui Nicolae Ceaușescu.

Într-o țară închisă, izolată și condusă prin impunerea sentimentului de frică, Cristian Florescu, un adolescent de șaptesprezece ani, care visează să devină scriitor, este șantajat și racolat de Securitate. Nu-i rămân decât două posibilități: să-i trădeze pe toți din jurul lui, tot ce iubește, sau, folosindu-se de noul lui statut, să facă tot ce poate pentru a submina sistemul totalitar, din interior. Cristian riscă totul ca să demaște regimul autoritar și pe cel mai diabolic dictator din Europa de Est, să ofere o voce poporului român și să arate lumii ce se petrece în țara lui. Când apare scânteia Revoluției, se alătură plin de entuziasm și luptă pentru schimbare și, în sfârșit, pentru Libertate”. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.