Un proiect care poate uni dreapta: spargem monopolul CNAS, atacăm mafia criminală din sănătatea de stat


Un proiect care poate uni dreapta: spargem monopolul CNAS, atacăm mafia criminală din sănătatea de stat

Stimați prieteni de dreapta, avem o oportunitate uriașă. PNL a fost pus de Iohannis în slujba Ciumei Roșii, nu-i mai crede nimeni când susțin că ar fi de dreapta. Sexo-marxiștii de la USR se îngroapă singuri în scandaluri. Deci, se poate construi, până în 2024, o structură de dreapta adevărată. 

O astfel de structură nu trebuie să vină cu un program de guvernare gros cât cartea de telefoane. Nimeni nu-l va citi. Să învățăm din lecția oferită de Alianța D.A. în 2004: au avut un poriect simplu, clar, de pe urma căruia România beneficiază și azi: introducerea cotei unice de impozitare. 

De aceea, eu spun că un partid de dreapta onest nu mai păcălește alegătorii cu vorbe multe, sofisticate, în care-și caută de fapt scuze ca să nu facă nimic serios. Oamenii trebuie să priceapă clar ce li se propune. Evident, nu or să fie toți de acord. Comunismul e adânc înfipt în mintea oamenilor, nu o să scăpăm de el prea repede și prea ușor. În plus, așa cum arătam, așa-zisele partide dreapta au vânturat în acești ani idei la fel de populiste ca PSD-ul în materie de economie.

Iar de mafia din sănătatea de stat nu a avut nimeni curaj să se atingă!

Ce trebuie să le arate oamenilor un partid de dreapta:

– Mai întâi situația actuală: corupția din sistemul public de sănătate ucide. Oameni arși de vii, oameni orbiți de pe urma infecțiilor nosocomiale, oameni tratați mizerabil, lipsă de umanitate, cu sadism, de către personalul medical din spitalele de stat. 

– Cheia reformelor în sănătate este spargerea monopolului CNAS.

– Oamenilor trebuie să li se spună un lucru simplu: vrem să vă lăsăm să vă alegeți singuri asiguratorul de sănătate, ca la asigurarea pentru mașină.

– Propaganda comunistă trebuie demontată: nimeni nu va fi abandonat. Nici un om sărac nu va rămâne la ușa spitalului. Asta se întâmplă acum, când 13-14% din populația României nu are asigurare de sănătate. Când, dacă nu dai șpagă la medic, te operează în bătaie de joc sau te amână până mori cu zile...Sau, dacă nu dai șpagă la asistente, nu au grijă de tine, după operație. Sau când trebuie să-ți cumperi singur medicamentele, când ești internat în spital. 

Nu este complicat, oamenii vor pricepe. Oamenii pricep deja că sistemul medical de stat este un lagăr de exterminare, dar nimeni nu are curaj să le spună soluția. Mai toată clasa politică actuală este conectată la banii publici care se sifonează din spitalele de stat. Hoția este mai presus de viața oamenilor. Puținii care au mârâit la sistem au venit cu povești socialiste: „soluția este să schimbăm oamenii, nu sistemul etatist, de sorginte comunistă”. Fals. Aceste baliverne pe care ni le spunea Iliescu în anii 90 – „Comunismul era bun, Ceaușescu l-a întinat” – s-au dezumflat de mult. 

Ce vreau eu, stimați prieteni de dreapta, nu este „privatizare de dragul privatizării” sau să-mi impun convingerile ideologice. Eu vreau să văd că românii nu mai mor cu zile când ajung într-un spital! Că ies de acolo sănătoși, nu în sicriu. Da, acesta-i adevărul brutal și-l știți bine. Să redăm cetățenilor acestei națiuni dreptul la sănătate – aceasta nu-i o lozincă, ci un imperativ. Și nu vom reuși asta decât când scăpăm de șerpăria din Ciuma Roșie și aducem la putere oameni de dreapta, cu adevărat de dreapta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.