Cătălin Drulă apreciază că actuala coaliție e la un pas de destrămare și anunță că USR este pregătit să revină la guvernare


Cătălin Drulă apreciază că actuala coaliție e la un pas de destrămare și anunță că USR este pregătit să revină la guvernare

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV că actuala coaliţie de guvernare „are zilele numărate”, iar partidul său este pregătit să se întoarcă la guvernare pentru că are cea mai bună resursă umană, scrie news.ro.

„Eu cred că această coaliţie are zilele numărate, noi suntem pregătiţi să ne întoarcem la guvernare, avem cea mai bună resursă umană şi am demonstrat”, a spus liderul USR, precizând că, dacă ne uităm la ce se întâmplă, ”se ceartă în fiecare zi şi nu livrează nimic”. 

Întrebat de ce s-ar rupe coaliţia, Drulă a afirmat că ”se rup pentru că sunt şi cetăţeni în ţara asta şi se aude din ce în ce mai mult nemulţumirea oamenilor şi ”împăratul se vede gol”. 

Despre modul în care USR ar putea reveni la guvernare, preşedintele interimar al USR a spus că, dacă se va întâmpla înainte de 2024, vor intra pe baza unui program. ”Măsurile contează, vom intra pe o bază negociată, dacă nu intrăm la guvernare până în 2024, intrăm după alegeri, din poziţie de prim partid, după ce convingem societatea”, a afirmat el. 

Cătălin Drulă a spus, despre preşedintele Klaus Iohannis, că ”este arhitectul acestei trădări”. 

Potrivit preşedintelui interimar al USR, „la partidele mari, resursa umană s-a degradat şi nu mai pot livra”. 

„Încă o dată, PSD ne demonstrează că nu mai e în stare să gestioneze administraţia publică a ţării, să gestioneze proiecte de construcţie de spitale, ne-au promis şi acum cinci ani”, a spus Drulă. „Nu sunt în stare să mai facă niciun proiect de construcţie majoră”, a mai arătat liderul USR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.