”Om și cîine – cel mai fericit cuplu” la Digi24 TV, cînd războiul bate la ușă în Ucraina. Atât îl duce mintea pe Prelipceanu?


”Om și cîine – cel mai fericit cuplu” la Digi24 TV, cînd războiul bate la ușă în Ucraina. Atât îl duce mintea pe Prelipceanu?

Digi 24 TV, ”televiziune de știri”, în talk-show-ul ei de la o oră de vîrf, ne prezintă un moderator adînc preocupat de soarta cîinilor fără adăpost. 

Am mai avut îndoieli legate de acest om, cînd Cosmin Prelipceanu a îndemnat în direct, la emisiunea sa, pe 28 septembrie anul trecut: ”Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”, mîniat că părinții nu-și încolonează copiii la vaccinare. Ministrul Cîmpeanu, invitat în emisiune, a spus: ”Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”. Prelipceanu a insistat: ”Ba da, așa e!”

”Om și cîine – cel mai fericit cuplu”. Cam așa suna una din burtierele emisiunii din această seară a lui Cosmin Prelipceanu. Mai aveam îndoieli, dar acum nu le mai am. Cum să faci o asemenea emisiune, ca om de știri, la o oră de vîrf (abia s-a încheiat, la ora 23.00, în 14 februarie), cînd războiul bate la ușă, în Ucraina vecină, țară care urmează să fie atacată de Federația Rusă, după părerea mea, mai devreme cu o zi decît anunță media din întreaga lume? 

Emisiunea a fost însă despre cum să adoptăm cîini, de Valentine’s Day. 

Nu că nu m-aș amuza în condiții normale, gîndindu-mă la privirile soțiilor care ar primi asemenea cadouri neașteptate, ”tîrguite” de la adăposturile de animale, dar acum nu pot să o fac. 

N-am putut nici să nu mă opresc, cîteva clipe pe Digi24 TV, pentru o captură de ecran, în timp ce zapam printre canale, în căutarea de știri despre Ucraina. 

Acum, judecați și voi: o asemenea ”adecvare” la realitate o reușești pentru că ești bine plătit, sau pentru că atît te duce mintea?

P.S. Nu știu dacă Prelipceanu sau Digi24 TV au primit vreo amendă de la CNA, pentru derapajul din 28 septembrie 2021. Dacă nu (și-mi pare rău, pentru unii din prietenii mei de acolo), aș putea să întreb de ce?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.