DECLIC nu mai este lăsată să-și expună, la stradă, mesajele dure și de efect împotriva actualei clase politice. „Ne-au refuzat când am vrut să închiriem un panou publicitar pe care ar fi rulat mesajul video TĂIAȚI PENSIILE SPECIALE, NU PĂDURILE!”


DECLIC nu mai este lăsată să-și expună, la stradă, mesajele dure și de efect împotriva actualei clase politice. „Ne-au refuzat când am vrut să închiriem un panou publicitar pe care ar fi rulat mesajul video TĂIAȚI PENSIILE SPECIALE, NU PĂDURILE!”

Cunoscuta organizație non-guvernamentală Declic, care s-a remarcat în spațiul public prin numeroase acțiuni la adresa clasei politice corupte, anunță că firmele care dețin panouri publicitare stradale refuză să-i mai închirieze spațiu din cauza mesajelor percutante și de mare efect pe care le expune. Din acest motiv, singura soluție pentru ca mesajele, care au avut adesea rolul de a opri controversate inițiative ale politicienilor, să producă efecte este achiziționarea unei remorci publicitare pe care Declic s-o plimbe prin oraș, în văzul cetățenilor. 

Redăm integral mesajul Declic: 

„Declic este ținta unui blocaj. Firmele care dețin spații publicitare stradale refuză să ni le mai închirieze. Asta pentru că mesajele Comunității Declic ce au în vizor politicieni sunt directe și tranșante. Iar deținătorilor de platforme media le e frică.

Ne-au refuzat când am vrut să închiriem un panou publicitar mobil pe care ar fi rulat mesajul video „Tăiați pensiile speciale, nu pădurile.Am fi afișat acest mesaj la Parlament, când două subiecte extrem de importante, ilegalitățile din păduri și pensiile speciale, intraseră într-un con de umbră.

Ne-au refuzat și la finalul anului trecut, după căderea guvernului PNL-USR-UDMR. Atunci am vrut să punem pe panoul de la magazinul Cocor mesajulKlaus Iohannis, nu ne trăda votul! Nu desemna premier PNL-PSD-UDMR!”.

Declic le este ca un ghimpe în coaste politicienilor corupți, celor care țin în brațe mafia lemnului sau celor care luptă pentru a păstra pensiile speciale. Suntem independenți și nu răspundem la comenzi politice. În schimb, un proprietar de spațiu publicitar poate fi ușor hărțuit și determinat să nu colaboreze cu noi.

Ne-am tot gândit cum să ne luptăm cu acest blocaj. Ideea salvatoare a venit chiar în timp ce dădeam telefoane, ca să închiriem o platformă publicitară stradală. Din refuz în refuz, am ajuns la cineva care vinde o remorcă publicitară mobilă, de 6m înălțime și 3m lungime. Dacă o cumpărăm, nu mai depindem de terți. Dar pentru ca asta să se întâmple, trebuie să strângem 8828,25 de lei, costul de achiziție.

Știm deja și acțiunea la care vom folosi prima dată remorca publicitară. O vom duce la Parlament în ziua în care Comisia de Sănătate se va întâlni pentru a da raport pentru legea depolitizarii spitalelor. Este legea inițiată în urma petiției Declic și care prevede limitarea la 6 luni a perioadei în care un manager interimar, numit politic, poate conduce un spital.

Planificăm acest protest pentru că alianța PNL-PSD-UDMR se pregătește să ne îngroape legea. Deputații coaliției au votat deja împotriva legii în unanimitate. Urmează Senatul, care este camera decizională.

Legea mai are o șansă doar dacă susținătorii depolitizării spitalelor reacționăm vizibil înainte de votul final, în Comisia de raport. Doar așa aducem dezbaterea în spațiul public și ochii tuturor asupra parlamentarilor.

Lucrările comisiilor se stabilesc uneori și de pe o zi pe alta, așa că noi, membrii Comunității, trebuie să reacționăm rapid. Cel mai des le scriem politicienilor mii de email-uri, prin care ne spunem părerea. Dar dacă vom avea și o remorcă publicitară ce va înconjura Parlamentul cu un mesaj vizibil pentru senatori, impactul va fi și mai mare.

P.S. Publicitatea stradală este un instrument foarte eficient pentru cauzele Comunității Declic. Atunci când Ludovic Orban tot amâna trimiterea dosarului Roșia Montană la Unesco, am pus pe magazinul Cocor mesajul „Ludovic Orban, ne trădezi?”. Datorită presiunii noastre, guvernul a trimis dosarul la Unesco chiar în ultima zi. O astfel de presiune ar putea funcționa și cu remorca publicitară, plimbată în jurul Parlamentului, în ziua discuțiilor pentru legea depolitizării spitalelor. Ne ajuți să cumpărăm remorca publicitară?”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.