Burduja spulberă măsurile fiscale propuse de agentul de influență al Chinei de la Finanțe: "Socialism împins spre marxism-leninism!"


Burduja spulberă măsurile fiscale propuse de agentul de influență al Chinei de la Finanțe: "Socialism împins spre marxism-leninism!"

Abordarea comunistoidă a agentului de influență al Chinei propulsat de PSD în funcția de ministru de Finanțe, ne referim la Adrian Câciu, a fost criticată miercuri, 9 februarie, de deputatul PNL Sebastian Burduja, în cadrul unui interviu acordat Profit News. Câciu declara ieri, pentru Hotnews, că nu i se pare normal că românii au "o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți". Mai mult, pesedistul a anunțat implementarea unui Cod fiscal în 2023 care să prevadă o taxare mai mare a bogăției, dar și introducerea de noi taxe.

Măsurile propuse de Câciu:

- taxe mai mari pentru cei care dețin mai multe locuințe

- taxe mai mari pentru cetățenii care dețin de la 3 automobile în sus

- impozitarea bacșișului

- impozitarea zahărului

- regândirea facilităților fiscale pentru sectorul IT  

În acest context, deputatul PNL Sebastian Burduja, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților, a atras atenția că Adrian Câciu propune un "socialism împins spre marxism-leninism". 

"Așteptarea românilor este ca noi să guvernăm în această coaliție cu ochii la problemele de zi cu zi ale românilor. (...) Am auzit, de exemplu, că ne dorim creșterea pensiilor cu 40%. Foarte bine, trebuie să livreze acest obiectiv, dacă și l-au anunțat public colegii noștri și le stăm la dispoziție. De asemenea, afirmațiile de astăzi ale ministrului de Finanțe sunt nepotrivite, nu au fost discutate înainte și orice astfel de știri aruncate în piață nu fac decât să bulverseze mediul economic, investitorii și traiectoria de creștere economică a României. (...) Fair play ar fi ca aceste chestiuni să fie discutate în ședințele coaliției. (...) Sunt vicepreședintele Comisiei pentru Buget în Camera Deputaților în acest moment. Nu mi s-au adus la cunoștință asemenea idei. Ele trebuie discutate și în cadrul coaliției, dar și cu partenerii din mediul privat, cu patronatele și cu sindicatele. Altfel, nu fac decât să bulverseze mediul privat și societatea. Amintiți-vă de tot felul de idei crețe de acum 4-5 ani, impozitul pe gospodărie, reforma Pilonului II, Pilonului III, iar acum se vorbește din nou despre asta. Nu cred că trebuie să punem în pericol guvernarea din dorința de a seta agenda publică prin tot felul de teme. Nu despre asta ar trebui să fie actul de guvernare. Dincolo de anumite interese politice pe care orice partid le are ar trebui să primeze interesele românilor și cum dezvoltăm această țară, cum dezvoltăm economia. Iar afirmațiile de tipul <<ne îngrijorează apetența românilor de a acumula dețineri de proprietăți și de bunuri>> sunt în contradicție cu principiile liberale și cu interesele economice ale României. Mă surprind, cred și sper că vor fi revizuite în cel mai scurt timp de domnul ministru Câciu. E un socialism împins spre marxism-leninism", a subliniat Burduja. 

De altfel, nu este de mirare că Adrian Câciu a propus asemenea măsuri. În acest sens, amintim că Adrian Câciu e unul dintre agenții de influență ai Chinei. În contextul în care Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor punea în dezbatere publică în 2020 un proiect de lege privind eliminarea Huawei din cursa pentru dezvoltarea rețelei 5G în România, compania chineză a mobilizat o întreagă rețea de propagandă. Unul dintre vectorii de propagandă angrenați în campania coordonată de Huawei a fost chiar actualul ministru PSD de Finanțe, Adrian Câciu. Conform g4media, în declarația de avere a pesedistului Adrian Câciu, apare în 2020 un venit de 25.700 de lei din drepturi de autor de la McCann Profesional. McCann este agenția de Relații publice care s-a ocupat de promovarea Huawei în România, potrivit PaginadeMedia.ro.

MAI MULTE DETALII: Am scăpat de Ponta și Dăncilă și ne-am pricopsit cu Adrian Câciu. Agenții de influență ai comuniștilor chinezi atentează, din CSAT, la parteneriatul strategic al României cu SUA

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.