George Simion, reacție virulentă: „Nu mă dă nimeni afară din AUR! Poate îi dau eu pe ei!” / Liderul AUR se referă la senatorii Claudiu Târziu și Sorin Lavric, suspectați că ar plănui îndepărtarea sa de la conducerea partidului


George Simion, reacție virulentă: „Nu mă dă nimeni afară din AUR! Poate îi dau eu pe ei!” / Liderul AUR se referă la senatorii Claudiu Târziu și Sorin Lavric, suspectați că ar plănui îndepărtarea sa de la conducerea partidului

„NU am votat pentru pensiile speciale. NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot și calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!”, a scris George Simion, co-președinte al AUR, pe pagina sa de Facebook. Postarea poate fi interpretată ca un răspuns vehement la informațiile apărute în spațiul public privind posibilitatea unui puci în AUR care să se soldeze cu îndepărtarea lui Simion din fruntea formațiunii.

Pe de altă parte, postarea lui Simion (care este deputat) se referă și la situația din Comisia de Muncă din Senat care a respins, miercuri, un proiect de lege, inițiat de USR, ce prevedea eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali. Cu votul senatorilor PSD, UDMR și AUR, inițiativa legislativă a primit raport de respingere și urmează să meargă la vot în plen. Senatul este forul decizional în acest caz.

Co-președintele AUR Claudiu Târziu (senator) și senatorul Sorin Lavric (președinte al Senatului AUR) ar intenționa îndepărtarea lui George Simion din funcția de co-președinte AUR după evenimentul organizat la Iași, unde Simion l-a propus pe Călin Georgescu președinte de onoare al AUR. De asemenea, Târziu și Lavric ar fi nemulțumiți de dorința lui Simion de a-l duce în partid pe europarlamentarul Cristian Terheș, relata, zilele trecute, flux24.ro. Târziu și Lavric ar dori să ia decizia în Consiliul Președinților AUR format din cei doi și George Simion, unde au majoritatea de 2 la 1. Excluderea din AUR a Dianei Șoșoacă a fost decisă tot de Târziu și Lavric.

Târziu a respins însă acest scenariu, precizând că nu intenționează înlăturarea lui Simion din partid. În opinia sa, prin răspândirea unor astfel de informații se intenționează dezbinarea acestui partid și desființarea sa.

„Nu există nimeni în AUR care să-și închipuie o asemenea prostie și să o furnizeze ca informație certă. Împreună cu alți români de excepție care se află la conducerea partidului, suntem o echipă indestructibilă, care am făcut posibil succesul AUR de pînă acum prin unitate, inteligență, perseverență și jertfă. Vom continua pe același drum și vom accede la guvernare, prin votul majorității românilor”, a transmis Claudiu Târziu într-o declarație de presă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.