Nerușinarea cuplului Cîțu-Ciolacu: creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani pentru toți nespecialii înseamnă că noi trebuie să muncim din greu toată viața ca să plătim pensiile speciale ale specialilor pensionați la 45 de ani. ”Liberalismul” lui Cîțu


Nerușinarea cuplului Cîțu-Ciolacu: creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani pentru toți nespecialii înseamnă că noi trebuie să muncim din greu toată viața ca să plătim pensiile speciale ale specialilor pensionați la 45 de ani. ”Liberalismul” lui Cîțu

Creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani este un tertip prin care cei doi nerușinați – Florin Cîțu (care se mai și pretinde ”liberal”) și Marcel Ciolacu, de la care nimeni n-ar fi avut vreo așteptare – se asigură că noi muncim din greu (suprataxați) până la 70 de ani ca să plătim pensile faraonice și speciale ale specialilor, care se pot pensiona la 45 de ani, explică jurnalistul Mircea Marian, pe Facebook. 

Remarcați că ”liberalul” Cîțu și pesedistul Marcel Ciolacu nu au nici cea mai mică intenție să egalizeze vârsta de pensionare pentru toată lumea, începând cu securiștii, milițienii și magistrații

Vă prezentăm comentariul lui Mircea Marian: 

”Eu sunt perfect de acord să crească vârsta de pensionare la 70 de ani. Pentru toată lumea! Magistrați, milițieni, eu, medici, profesori. Sunt convins că liberalul Cîțu nu vrea să își bată joc de ‹ne-speciali› și să ne pună pe noi să muncim până la 70 de ani, ca să se poată pensiona la +/- 45 de ani specialii. Nu? Eu cred că asta vrea. Să egalizeze vârsta de pensionare la toată lumea.

Serios, cum am ajuns, frate, să avem acest noroc ca personaje precum Ciolacu și Cîțu să conducă, politic, această țară? Madame Dăncilă s-a prins repede că e… cum e, și era atentă. Ăștia doi? Niște nerușinați. Din petardă în petardă ne țin. 

Pensiile speciale au ajuns la 1% din PIB în 2021. 1%. Bani de nouă spitale regionale sau de o autostradă consistentă. Muncim o viață ca să ținem în spate un stat care își bate joc de contribuabili. Dar Cîțu ce face? Mai ia o piele de pe ne-speciali. Bravo. Liberalism”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.