Pe culmile nesimțirii. Șandramaua comunistă Vladimir Voronin îi insultă pe basarabeni: ”N-a murit nimeni de la deportări. Moldovenii au distrus bisericile, nu rușii”. Minciuni criminale


Pe culmile nesimțirii. Șandramaua comunistă Vladimir Voronin îi insultă pe basarabeni: ”N-a murit nimeni de la deportări. Moldovenii au distrus bisericile, nu rușii”. Minciuni criminale

Reinventat de Igor Dodon și de așa-zisul Departament Moldova de la Kremlin, epava comunistă Vladimir Voronin se întrece în minciuni mizerabile și în insulte sinistre la adresa basarabenilor. 

Jurnal.md publică o serie de fragmente din nesimțitul interviu pe care Voronin i l-a acordat jurnalistului Pavel Păduraru, în 2019, text care nu a mai fost publicat până acum întrucât face parte dintr-un viitor volum. 

Nici mai mult, nici mai puțin, repetând cele mai purulente minciuni rusești, Voronin insistă că ”n-a murit nimeni de la deportări” și că în perioada URSS  se trăia foarte bine, batjocorind astfel atât numeroasele victime ale deportărilor în Siberii de gheață, cât și victimele Marii Foamete din Basarabia (1946-1947), provocată de Kremlin, care a ucis 10% din populație. Întreaga perioadă sovietică a reprezentat un dezastru de proporții pentru Basarabia. 

Mai mult, Voronin minte cum respiră că genocidarul Lenin ar fi ”salvat biserica”, ignorând teribilul masacru prin care a trecut Biserica în perioadele lui Lenin și Stalin. Șandramaua comunistă se pretează să insiste că nu rușii sovietici au decis închiderea și dărâmarea bisericilor (unele ajungând grajduri, magazii), dând vina – și asta e de-a dreptul incalificabil – chiar pe sărmanii țărani basarabeni pe care Rusia agresoare i-a trecut prin iad. Voronin face toate aceste declarații într-o așa-zisă republică pe al cărei teritoriu se găsesc încă trupe rusești de ocupație, așa-zisa Transnistria reprezentând o rușine de proporții pentru întreaga lume civilizată. 

Reeducat și spălat pe creier (asta dacă posedă vreunul), Voronin e indiferent și față de soarta bunelului său, întemnițat și persecutat de URSS. Dacă e în stare să-și uite și să-și insulte până și rudele, vă dați seama ce părere are acestă epavă despre basarabeni. 

O altă culme a nesimțirii este că ateul comunist Voronin găsește de cuviință să le dea lecții basarabenilor despre mersul la biserică:

”Mata, când intri în biserică, în centru este icoana Maicii Domnului. Noi toți ne apropiem mai întâi de această icoană. De partea dreaptă și de partea stângă sunt alte icoane. Și-apoi te duci acolo unde-i pentru viață și apoi la cei ce trebuie de pomenit. Și aprinzi lumânări acolo. Iată aceasta-i procedura în biserică”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.