China comunistă declanșează un nou val de prigoană împotriva majorității locuitorilor Tibetului, care NU mai pot lucra în sectorul de stat dacă nu renunță la credința în Dalai Lama


  • ACP
  • Jan 28, 2022 15:42
  • 1564
China comunistă declanșează un nou val de prigoană împotriva majorității locuitorilor Tibetului, care NU mai pot lucra în sectorul de stat dacă nu renunță la credința în Dalai Lama

Un anunț oficial al autorităților chineze din Tibet, făcut public marți, spune că tibetanii care vor să lucreze în sectorul de stat din regiunea lor trebuie mai întâi să renunțe la credința lor, care impune venerație, evlavie, față de liderul spiritual Dalai Lama. 

Directiva trimisă provinciilor și municipalităților din Regiunea Autonomă Tibet spune că lucrătorii angajați în birourile guvernamentale, școlile sau spitalele tibetane trebuie să fie „cetățeni de încredere”, loiali Partidului Comunist Chinez, și să renunțe la sentimentele religioase față de Dalai Lama și adepții săi. 

„Fie că este vorba de o nouă angajare, de admitere la școli sau de promovare la locul de muncă actual, drepturile de bază îți sunt refuzate dacă nu îndeplinești condițiile impuse de guvernul chinez”, a spus pentru presa, sub protecția anonimatului, un tibetan. 

„Constituția Republicii Populare Chineze prevede clar că toți cetățenii sunt egali în fața legii, așa că acest anunț le refuză tibetanilor drepturile fundamentale. Este trist că nevoia guvernului chinez de a controla tibetanii care trăiesc în Tibet se bazează pe puterea loialității și devotamentului tibetanilor față de Dalai Lama”, a mai adăugat el. 

Liderul spiritual al budismului tibetan, care trăiește în exil în India, a declarat în mai multe rânduri că dorește doar o mai mare autonomie pentru Tibet ca parte a Chinei, cu protecție garantată pentru limba, cultura și religia Tibetului, așadar adepții săi nu reprezintă vreun pericol pentru integritatea teritorială a imensei țări comuniste. 

E greu de crezut că se vor găsi foarte mulți care să respecte noul ordin al autorităților comuniste chineze, după zeci de ani de prigoană cruntă în care tibetanii au fost închiși, torturați sau uciși în număr mare doar pentru că nu au renunțat la credința lor, dar e clar că astfel s-a declasat doar un nou val prigoana împotrivă majorității locuitorilor Tibetului – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.