VIDEO. Ședință de tip „Cosa Nostra” la Consiliul Local Mogoșoaia. O consilieră USR strigă disperată „AJUTOR” după ce este amenințată și lovită de colegi de la PNL și PMP / Motivele din spatele agresiunii: „un tun imobilar pus la cale de primarul PNL și mafioții din jurul acestuia”


VIDEO. Ședință de tip „Cosa Nostra” la Consiliul Local Mogoșoaia. O consilieră USR strigă disperată „AJUTOR” după ce este amenințată și lovită de colegi de la PNL și PMP / Motivele din spatele agresiunii: „un tun imobilar pus la cale de primarul PNL și mafioții din jurul acestuia”

Fecilia Ienculescu-Popovici, consilier local la Mogoșoaia din partea USR PLUS, a povestit ce s-a întâmplat în ședința de Consiliu Local, de joi seară, în timp căreia a fost amenințată cu schilodirea pe viață și apoi agresată de doi colegi de consiliu: Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Liberalul a fost filmat de victimă în timp ce o amenință că o va lăsa „în scaun cu rotile”, chiar dacă gestul său va fi pedepsit cu ani grei de pușcărie.

După rafala de amenințări, consilierul Dinu Gheorghe de la PMP a încercat să-i smulgă colegei de la USR telefonul cu care înregistra ireala ședință de consiliu. Filmarea surprinde momentul terifiant în care consiliera USR se sperie îngrozitor, izbucnește în lacrimi și strigă după „Ajutor”. 


Câteva ore mai târziu, după ce toată povestea a devenit publică, Felicia Ienculescu-Popovici a povestit la Realitatea despre motivele din spatele agresiunii: 

„Are legătură probabil cu faptul că cerem informații suplimentare legate de un mare proiect imobiliar care vizează 44% - aproape jumătate din suprafața comunei Mogoșoaia pe teritoriul căreia este și Palatul Mogoșoaia, un obiectiv istoric de cea mai înaltă clasă…noi ne luptăm în justiție din vară, contestăm niște hotărâri pe baza cărora se merge înainte cu acest proiect. Am făcut sesizări și la ANI și recent a apărut și o investigație Rise Project și părerea mea este că de la această situație s-au încins spiritele. Sincer nu mi-am imaginat niciodată…nu-i cunosc foarte bine pe cei doi consilieri, însă nu mi-am imaginat că se va ajunge la așa ceva. Într-o sală de clasă, într-o școală din România, o femeie lipsită de apărare să fie amenințată și agresată, să i se smulgă telefonul…”

„Este un proiect invaziv despre care nu cunoaștem mare lucru: nu știm de unde vor lua resurse de apă, cum vor arăta canalizarea și termoficarea. (...)

Am fost într-o stare îngrozitoare. A fost ceva dramatic și am trecut cu greu…amenințările au venit de la consilierul PNL Ene Valentin iar încercarea de a-mi smulge telefonul a venit de la Dinu Gheorghe, consilier PMP”, a mai precizat Felicia Ienculescu-Popovici.


„Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a amenințat-o că "și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile".  A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”, a transmis USR PLUS Mogoșoaia pe pagina sa publică de Facebook. 

Rise Project a publicat recent o investigație despre situația controversatelor exproprieri de la Mogoșoaia, arătând cine sunt marii beneficiari ai proiectului imobiliar menționat de Felicia Ienculescu: 

Miza se întinde pe 1100 hectare în așa-numitul “Sector Zero”, unde primarul și oameni-cheie din primărie dețin zeci de hectare. 

Am cercetat conflictul din Mogoșoaia și am descoperit punctual cine pierde și cine câștigă din această schemă imobiliară cu un potențial de zeci de milioane de euro.

Beneficiarii sunt cei care promovează insistent un proiect de anvergură, forțând legea cu exproprieri făcute la foc automat: primarul, consilieri locali, angajați-cheie din primărie, rudele lor și prieteni din copilărie.

Păgubiți sunt oamenii simpli care nu vor să renunțe la agoniseala de-o viață, prin deposedări forțate. Primarul îi consideră hapsâni și proști. Locuitorii din Mogoșoaia vor suporta și împrumuturile bancare luate de primărie ca să le cumpere ieftin terenurile.

Sub pretextul unui proiect de utilitate publică, abandonat între timp, autoritățile locale se înstăpânesc pe o zonă imobiliară care ar acoperi cam două cartiere Berceni. Decid autoritar exproprieri, realocă arbitrar proprietăți și schimbă geometria zonei.

Și prețul exproprierii are probleme. Evaluarea s-a bazat pe o ofertă de vânzare greșită, din care lipsea o cifră. Terenul care a tras prețul în jos e, în realitate, de zece ori mai scump.

Primul pas al primăriei este un fel de colectivizare modernă. Oamenii sunt puși să aleagă: fie donează 39% din proprietate și primesc restul de suprafață în structura viitorului proiect, fie sunt expropriați. Reorganizarea funciară care produce discordie se petrece într-o zonă de terenuri agricole private, cu structură de tip spaghete, iar împărțeala se va concretiza, după un algoritm aleatoriu, cu punerea în posesie pe noile amplasamente și cu intrarea în intravilan a perimetrului.  Sunt practic pașii pentru un nou oraș, în care să încapă inclusiv blocuri de 10 etaje.” (citiți AICI investigația)

„Felicia Ienculescu-Popovici, consiliera USR de la Mogoșoaia agresată astăzi de o mână de mafioți PNL-PMP este o luptătoare. A înființat Greenitiative, a dezvoltat proiectul Green Mogo, un centru de ecologie din Mogoșoaia. A adunat o comunitate în jurul unei idei și a construit, de la 0, un spațiu de învățare și dezvoltare după principii de sustenabilitate. 

A adunat elevi și studenți care au ajutat la construirea centrului: izolarea casei cu cânepă, seră, instalarea de panouri fotovoltaice, grădină pe acoperiș. O comunitate construită care a reușit să adune 1.500 de tineri anual pentru activități de mediu. 

A făcut școli de vară pentru tinerii vulnerabili și a reușit să scadă abandonul școlar din localitate, acolo unde alții doar promiteau. Ateliere de teatru, muzică, percuție, lecții de gătit și de grădinărit, ateliere de asamblat roboți-lego sunt doar o parte din activități. 

A decis să candideze la consiliul local din partea USR pentru a-și continua agenda și a lupta din interior pentru rezolvarea problemelor oamenilor de acolo. Recent s-a opus unui tun imobiliar pus la cale de primarul PNL și mafioții din jurul său. 

Pentru că „a îndrăznit” să facă asta, astăzi a fost bătută de 2 consilieri locali PNL și PMP, chiar în sala de ședință (urmează și video). I-au zis că data viitoare o bagă în scaun cu rotile, să se învețe minte. 

E povestea unui implicat în fața unui sistem condus de mafioți. Mafioți pe bune”, scrie, pe Facebook, Laurențiu Dincă de la USR.

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a reacționat printr-un mesaj postat pe pagina publică de Facebook: Am luat act de solicitarea făcută pe rețelele de socializare de către președintele USR în privința situației de la Mogoșoaia. Așa cum PMP a sancționat în trecut agresivitatea promovată de unele formațiuni politice, în egală măsură vom condamna public orice fel de gest violent în exercitarea mandatului politic”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.