VIDEO. „Patriotul” de AUR a fost atacat cu cerneală, la Iași, în timp ce se ținea de mână cu colegul Claudiu Târziu. „E al lui Chirica”, au strigat simpatizanții AUR, sărind să curețe murdăria de pe chipul liderului


VIDEO. „Patriotul” de AUR a fost atacat cu cerneală, la Iași, în timp ce se ținea de mână cu colegul Claudiu Târziu. „E al lui Chirica”, au strigat simpatizanții AUR, sărind să curețe murdăria de pe chipul liderului

George Simion, copreședinte al AUR, a fost atacat, luni, cu cerneală la Iași, în Piața Unirii, la evenimentul de Ziua Unirii organizat de AUR. (vedeți video mai jos, în text)

Atacatorul, înalt, cu capul acoperit de glugă și față de o mască neagră, a venit din spate, din mulțime, și a aruncat o cantitate însemnată de cerneală pe față liderului AUR, în timp ce acesta se ținea de mână cu colegul său Claudiu Târziu, celălalt președinte al AUR, ambii prinzându-se în horă alături de mai mulți cetățeni. 

„Prinde-l, mă, prinde-l”, au strigat alarmați colegii lui Simion sărind, în același timp, să curețe, chiar cu obiecte personale de vestimentație, fața murdară a liderului AUR. Lângă George Simion se afla și „premierul” rusofil Călin Georgescu, eterna propunere a AUR pentru funcția de șef al guvernului. 

„E al lui Chirica”, au mai comentat simpatizanții liderului AUR. 

Jandarmii l-au reținut pe atacator, dar George Simion și-a continuat programul, cu fața pătată de cerneală, cerând polițiștilor să îl lase în pace pe individ.

Liderii AUR se află la Iași pentru a participa la un marş unionist, dar și pentru a strânge „semnături” în vederea demiterii președintelui Klaus Iohannis.

Anul trecut, tot în Piața Unirii, un protestatar a aruncat cu iaurt în primarul Iașului, Mihai Chirica. Protestatarul l-a catalogat pe edil drept „mincinos“ și „securist“.

CITEȘTE ȘI: Extremiștii în acțiune. La Botoșani, George Simion și cameramanul său au pălmuit două persoane. La Iași, liderul AUR s-a luat la harță cu polițiștii de la Rutieră pe care i-a „trimis” să omoare copii pe trecerea de pietoni

La 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică al liderilor din cele două principate româneşti (Moldova şi Ţara Românească) şi prima etapă în crearea statului unitar român modern.

Ziua de 24 ianuarie 1859, ziua alegerii lui Alexandru Ioan Cuza la Bucureşti ca domnitor al Ţării Româneşti, după ce la 5 ianuarie fusese ales la Iaşi domnitor al Moldovei, este ziua când s-au împlinit aspiraţiile naţionale ale revoluţionarilor de la 1848 care înscriseseră în programele lor idealul unirii Principatelor drept „cheia de boltă fără de care s-ar prăbuşi întreg idealul naţional”.

Actul istoric al Unirii de la 24 ianuarie 1859, despre care Mihail Kogălniceanu spunea că este „actul întregii naţiuni române”, a rămas un moment decisiv în istoria românilor, pentru că recunoaşterea internaţională a Unirii şi măsurile adoptate în anii care au urmat au dus la obţinerea şi recunoaşterea independenţei României în anii 1877 – 1878 şi la îndeplinirea idealului naţional de unire a tuturor românilor în 1918. În egală măsură, momentul 24 ianuarie 1959 a fost primul pas făcut de naţiunea română pe drumul modernităţii şi al integrării europene.

SURSA FOTO (sus): www.iasitvlife.ro





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.