Vasile Dîncu e relaxat, deși tensiunea la granița României e uriașă și toată omenirea fierbe. „Nu e momentul să ne impacientăm”


Vasile Dîncu e relaxat, deși tensiunea la granița României e uriașă și toată omenirea fierbe. „Nu e momentul să ne impacientăm”

Rusia are peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina, Joe Biden, președintele SUA, este convins că Vladimir Putin va invada țara vecină, avertizând că Vestul va răspunde rapid și sever, președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea să sporească prezența militară a NATO în România, numai controversatul pesedist Vasile Dîncu, ministrul Apărării, spune relaxat că este clar că „nu va fi război în care să fie implicată România”.

Mai mult, el apreciază că nu se impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT din cauza situației de la granița Ucrainei.

„Pentru cei care sunt îngrijorați - în primul rând, NATO, așa cum a anunțat Secretarul General Stoltenberg, nu va reacționa, indiferent de ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei. Nu va reacționa militar, pentru că este clar că Ucraina nu este membru NATO, iar tratatul nord-atlantic arată că nu reacționează militar decât dacă sunt amenințate țări care sunt în NATO”, a declarant Dîncu la TVR.

„Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. România nu va participa cu trupe. Nu participă nici cu echipament la marea Ucrainei. Deci România este doar parte a NATO și reacționează împreună cu Alianța, în armonie și într-o strategie foarte coerentă”, a adăugat ministrul PSD al Apărării..

„Noi comunicăm tot timpul. Cu siguranță vom avea și ședința CSAT, nu ședințe de urgență, pentru că repet, nu este momentul acum să ne impacientăm și nici să luăm măsuri în grabă. Atunci când ai în apropierea un conflict, chiar dacă nu te implică direct, trebuie să te gândești ce se întâmplă cu migrațiile, să vezi ce resurse ai pentru asta, cum gestionezi o situație indirectă...”, a conchis Dîncu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.