Percheziții DNA la Primăria Capitalei! Nicușor Dan nu știe exact despre ce e vorba, dar ar putea viza o serie de angajări fictive din mandatul Gabrielei Firea


Percheziții DNA la Primăria Capitalei! Nicușor Dan nu știe exact despre ce e vorba, dar ar putea viza o serie de angajări fictive din mandatul Gabrielei Firea

Procurorii DNA au descins în biroul primarului general Capitalei, chiar în timp ce Nicușor Dan susținea conferința de presă pe tema grevei din transportul în comun. 

Primarul Nicușor Dan a confirmat descinderea procurorilor anticorupție, explicând că acestea ar avea legătură cu departamentul de resurse umane al instituției, fără a oferi alte detalii.

„Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente”, a precizat Nicușor Dan în timpul conferinței de presă. 

Potrivit Antena 3, perchezițiile ar avea legătură cu angajările fictive din instituție, presupuse a fi comise în ultima perioadă de timp și  nu este exclus ca în această după amiază, mai multe persoane din cadrul departamentului Resurse Umane al Primăriei Capitalei să fie citate la DNA pentru a da explicații. Ar fi vorba de zeci de angajări fictive făcute în cadrul instituției. 

De asemenea, potrivit surselor G4Media.ro, perchezițiile vizează și Direcția Generală de Arhitectură, Peisagistică și Monumente de For Public și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc sesmic. La acest moment, cercetările sunt in rem, adică nu vizează persoane.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DNA.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.