Europa iese din „dictatura medicală”. Suedia nu mai vrea test COVID negativ la intrarea în țară, iar Marea Britanie renunță la certificatul verde


Europa iese din „dictatura medicală”. Suedia nu mai vrea test COVID negativ la intrarea în țară, iar Marea Britanie renunță la certificatul verde

Dr. Tudor Toma, medic pneumolog în Marea Britanie, a declarat pentru News.ro că peste aproximativ o săptămână, pe 26 ianuarie, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie şi că deja medicii epidemiologi au anunţat că valul 5 al pandemiei aproape a trecut în Anglia. Măsurile restrictive vor fi şi ele mai puţine. Masca va fi obligatorie în spaţiile închise, spune dr. Toma. 

Medicul pneumolog explică faptul că, în cele mai multe cazuri, monitorizarea pacienţilor cu forme uşoare de boală se face cu ajutorul telemedicinei, nefiind necesară prezenţa fizică a pacienţilor în centre de evaluare şi că medicaţia antivirală sau anticorpii monoclonali sunt administrate doar acelor pacienţi care au risc crescut de a face complicaţii. Specialistul spune că populaţia a fost stresată din cauza unor restricţii care nu s-au dovedit până la urmă a fi eficiente împotriva răspândirii virusului, precum cele care legate de intrarea în Regat. 

„În spital avem mai puţini pacienţi decât am avut în valul 1 sau valul al doilea, iar cei care sunt internaţi, din păcate, rămân în continuare din categoria celor nevaccinaţi. Chiar mă gândeam de unde mai apar pacienţi nevaccinaţi, ei fac formele mai grave care necesită internare”, a mai precizat dr. Toma într-un interviu pentru news.ro, care poate fi citit AICI.

De asemenea, guvernul suedez a anunţat marţi că nu le va mai solicita călătorilor să prezinte un test negativ la coronavirus înainte de a intra pe teritoriul ţării, scrie Agerpres.

Suedia introdusese această cerinţă pe 28 decembrie, în încercarea de a încetini transmiterea variantei virale mai contagioase Omicron.

De atunci, Suedia a înregistrat constant noi recorduri zilnice de infectare cu Omicron, care este acum varianta total dominantă.

„Călătorii nu mai sunt consideraţi ca prezentând un risc deosebit de a afecta răspândirea Omicron în Suedia”, a transmis guvernul într-un comunicat.

Suedia a raportat un număr de peste 20.000 de cazuri noi pe zi în ultimele câteva zile, dublu faţă de recordul din valurile precedente. Numărul de cazuri a pus o presiune pe serviciile de sănătate, însă nu în aceeaşi măsură precum înaintea campaniei de vaccinare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.