VIDEO. Activistul civic Valeriu Nicolae se oferă să plătească teste „genetice” pentru George Simion și Diana Șoșoacă pentru a demonstra că nu sunt „români verzi”, ci aparțin mai degrabă minorității rome


VIDEO. Activistul civic Valeriu Nicolae se oferă să plătească teste „genetice” pentru George Simion și Diana Șoșoacă pentru a demonstra că nu sunt „români verzi”, ci aparțin mai degrabă minorității rome

Activistul civic Valeriu Nicolae scrie despre George Simion, copreședinte al AUR, că este „dubios, ipocrit și mincinos”, un individ fără o ocupație prea clară în ultimii 20 de ani, dar „tare iubit de serviciile secrete interesate de Moldova”. 

În contextul scandalului de la Primăria Timișora, unde Simion și grupul său au intrat scandând pentru edilul USR Dominic Fritz „noi, românii, îți suntem stăpânii”, cerându-i acestuia să plece în țara de origine, Valeriu Nicolae atrage atenția că un test genetic ar indica, indubitabil, că șeful AUR, dar și Diana Șoșoacă, senatoarea care dorește pedepsirea „antiromânismului” cu închisoare grea, nu ar fi chiar așa „români verzi” cum se pretind, ba chiar ar aparține minorității din care face parte și activistul civic.

De obicei foarte sensibili la ce vine dinspre „tabăra USR”, Simion și Șoșoacă nu au avut nicio reacție publică la propunerea și insinuările lui Valeriu Nicolae, atitudine care poate indica faptul că acesta nu este chiar foarte departe de adevăr.

Valeriu Nicolae: ”George Simion este hotărât că Dumnezeu e cu el. Adică nu este el un oportunist agresiv sinistru, care ar zice și face orice să iasă în față, ci Dumnezeu nu are nimic altceva de făcut decât să îl ajute pe nenea ăsta dubios, ipocrit și mincinos, care nu știm cum și din ce a trăit o mare parte a vieții lui, un gargaragiu profesionist fost șef de galerie, aparent tare iubit de serviciile noastre secrete interesate de Moldova. 

Desigur, și o parte din preoțimea noastră aia minunată, plină de corupți și foști turnători la securitate (mulți în funcțiile cele mai înalte) îl pupă metaforic în dos pe domnul Simion cel care are legături cu creștinismul așa cum are Șoșoacă cu bunul simț. 

Ce mi se pare super haios e că atât Simion cât și Șoșoacă sunt susținuți de tot felul de români care se imaginează a fi cei mai verzi. E drept că liderii AbURiști au un discurs incredibil de manipulativ și ipocrit despre cam tot, dar mai ales despre românism.

Sunt convins că un test genetic ar demonstra fără nicio îndoială că atât Șoșoacă cât și Simion au o puritate etnică mult mai apropiată de a mea, dacă nu mai mică, iar eu sunt un amestec de țigan, român și probabil o mulțime de alte nații.

Identitatea aia de români “adevărați” cu care defilează cei doi este o minciună nesimțită, o gogomănie și testele genetice ar demonstra asta fără niciun fel de îndoială. Le plătesc eu. Hai, curaj!”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.