Rusofilul Ion Ceban adună bani pentru noul său partid cu ajutorul MAFIEI imobiliare. ACUZAȚIILE consilierilor municipali ai PAS. Cum folosește Ceban abuziv resursele administrative


Rusofilul Ion Ceban adună bani pentru noul său partid cu ajutorul MAFIEI imobiliare. ACUZAȚIILE consilierilor municipali ai PAS.  Cum folosește Ceban abuziv resursele administrative

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) îl acuză pe primarul general al capitalei, rusofilul Ion Ceban, și pe echipa sa că încalcă regulamentul CMC și întrece orice limită, pentru a-i aduna bani de noul său partid, cu ajutorul mafiei imobiliare.

Mai exact, potrivit consilierilor citați de Deschide.md, astăzi a fost convocat biroul permanent, însă consilierii au fost anunțați ieri și nu cu 3 zile înainte, conform regulamentului. Conform consilierilor, graba organizării biroului permanent este făcută pentru includerea unor Planuri Urbanistice Zonale dăunătoare pe ordinea de zi a ședinței CMC de săptămâna viitoare. 

Este vorba despre: PUZ – str. Timiș-Nucarilor-Bujorilor; PUZ – str. Bucovinei; PUZ – str. Ceucari-Socoleni-Iazului; PUZ – str. Ghidighici 5.

„Ion Ceban folosește la maxim resursele administrative ca platformă de lansare a mesajelor politice, iar angajații din subordinea primăriei îl slujesc cu devotament. Se vede că administrarea capitalei, nu mai este o prioritate pentru primar, iar satisfacerea mofturilor sale politice și dorința de a deveni șef de partid este mai presus de angajamentele în fața cetățenilor.  Secretarul CMC, Adrian Talmaci, a anunțat ieri, 13 ianuarie, despre convocarea Biroului Permanent care va avea loc astăzi 14 ianuarie. Conform regulamentului CMC, consilierii trebuie anunțați despre convocarea Biroului Permanent cu 3 zile înainte, timp în care fiecare fracțiune face cunoștință cu fiecare subiect care urmează să fie inclus pe ordinea de zi a ședințelor CMC.

Această grabă este făcută pentru a include un șir de PUZ-uri dăunătoare pe ordinea de zi a ședinței CMC care va avea loc săptămâna viitoare. Pe ordinea de zi urmează să fie incluse 4 PUZ-uri, mai exact mușuroaie din beton, care vor fi amplasate în zone fără infrastructură precum transport public, instituții de învățământ și spații de odihnă”, transmit consilierii PAS într-un comunicat. 

În acest sens, consilierii PAS în bănuiesc pe edilul capitalei de adunarea banilor pentru un nou partid prin asemenea acțiuni. 

„Chișinăuienii și așa se sufocă în ambuteiaje kilometrice din cauza construcțiilor iresponsabile acceptate de sluga primarului, Svetlana Dogotaru, arhitecta Chișinăului care pune semnătura și aprobă orice îi cere noul șef de partid. Vedem cu toții cum primarul Ion Ceban se străduie din răsputeri să adune bani pentru proiectul politic. Concediază oameni incomozi și numește în funcție persoane dubioase pentru a falimenta întreprinderi municipale precum este cazul recent de la INFOCOM. Iată cum Ion Ceban, la început de an, pentru a-și face bugetul la partid, intră în noi scheme cu mafia imobiliară. Deci, se dorește amplificarea dezastrului actual. Primarul Ion Ceban nu înțelege că astfel de ilegalități nu vor putea fi acoperite cu amenajarea unui trotuar sau scuar cu teracotă, așa cum a făcut în scuarul de pe str. Sarmisegetusa”, susțin consilierii. 

Astfel, fracțiunea PAS din CMC solicită anularea Biroului Permanent din 14 ianuarie 2022 și convocarea unei noi ședințe cu respectarea regulamentului Consiliului Municipal Chișinău.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.