VIDEO. Răscoala de la Bolintin. Cine este adevăratul responsabil pentru conflictul interetnic și indolența Poliției. De ani de zile, baronul PSD Niculae Bădălău, „colaborează politic” cu clanurile de romi care sunt intangibile. Jurnalist: „Totul este controlat de Bădălău. Asta se întâmplă în județele stăpânite de baroni care și-au subordonat autoritățile”


VIDEO. Răscoala de la Bolintin. Cine este adevăratul responsabil pentru conflictul interetnic și indolența Poliției. De ani de zile, baronul PSD Niculae Bădălău, „colaborează politic” cu clanurile de romi care sunt intangibile. Jurnalist: „Totul este controlat de Bădălău. Asta se întâmplă în județele stăpânite de baroni care și-au subordonat autoritățile”

Liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, i-a cerut, public, ministrului de Interne demiterea șefului Poliției din Giurgiu, acuzând că nu rezolvă cazurile grave din județ. Situația de la Bolintin Vale, unde sute de oameni au ieșit în stradă cerând ca romii care îi terorizează de ani de zile să fie alungați din localitate, este însă multă mai complexă și are ramificații nu doar în Poliție.

Unul dintre principalii responsabili, în trecut el însuși infractor de drept comun înainte de a deveni politician PSD și baron local putred de bogat, deși a lucrat mare parte din viața sa la stat, este Niculae Bădălău, actualul vicepreședinte al Curții de Conturi. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Conflictul interetnic de la Bolintin Vale. Sute de oameni au ieșit în stradă și au cerut ca romii să plece din localitate, după uciderea unui șofer de microbuz / Localnic: „Ei trăiesc din munca noastră. Ne jefuiesc, ne sparg casele, magazinele. Toți umblă cu cuțite la ei”

„Totul e controlat de Bădălău. Este exemplu clar despre ce se întâmplă în județele controlate de baroni unde toate instituțiile publice – plus poliție, jandarmerie, parchete, instanțe – sunt puternic politizate și nimeni nu are curaj să deranjeze baronul local. Nu mai există ordine publică, nu mai există siguranța cetățeanului când tot sistemul este numit pe criterii politice, nu pe criterii de competență”, ne-a declarant jurnalistul independent Mălin Bot. 

L-am chestionat pe Mălin Bot în legătura cu situația de la Bolintin Vale pentru că tocmai a câștigat în instanță procesul pe care i l-a intentat Niculae Bădălău pe motiv că i-ar fi prejudiciat grav imaginea, după ce a însoțit un grup de protestatari la domiciliul baronului PSD din Bolintin Vale. 

În semn de protest pentru jignirea adresată românilor din diaspora, în vara lui 2018, când la o petrecere la care naș era Bădălău, lăutarii au cântat, pentru a-l distra pe șeful de la PSD, „să vină diaspora să ne pișăm pe ea”, mai mulți cetățeni revoltați au agățat un pisoar de poarta casei lui Bădălău. 

Mălin Bot a relatat de la fața locului protestul, dar a fost amendat de poliție pentru tulburare liniștii publice. Amendă pentru tulburarea liniștii publice a primit și jurnalista Camelia Tabacu, de la Podul, aflată acolo tot pentru a relata evenimentului, și toți participanții la protestul din fața casei baronului PSD. Martori pentru întocmirea proceselor verbale ale poliției au fost câțiva romi din localitate despre care cei doi jurnaliști au aflat ulterior că sunt în relații de „colaborare politică” și chiar de afaceri cu baronul Bădălău (unul dintre martori lucra pentru restaurantul familiei Bădălău din Bolintin). Aceiași martori au fost chemați și în procesul intentat de Bădălău și soția sa jurnalistului Mălin Bot și protestatarului Marian Ceaușescu (inițiatorul protestului cu pisoar) cărora le solicitau daune morale de 250.000 de euro. 

„Martorii lui Bădălău au fost din comunitatea romă, colaboratori de-ai lui. De la Partida Romilor, după cum au spus chiar în instanță, și au declarat că au colaborat pe plan local cu  PSD. Când am vrut să depun la Parchetul din Bolintin plângere împotriva polițiștilor care m-au amendat abuziv, nici măcar nu am fost lăsat să intru în sediul instituției. Ca să vă dați seama cam care este puterea și influența unui baron local. Multe comunități de romi sunt o masă de manevră pentru baronul local, care, în schimbul voturilor, le asigură protecția în fața organelor statului. De asta sunt adesea intangibili”, a mai precizat Mălin Bot. 

Amenda primită de jurnalista Camelia Tabacu de la Poliția din Bolintin Vale, în decembrie 2018

CITEȘTE ȘI: Instalarea baronului hoțoman BĂDĂLĂU la vârful Curții de Conturi cu salariu lunar de 5000 de euro. Cum a modificat pesedistul „Ficățel” o legea pentru accede la o funcție interzisă

O rudă a șoferului de microbuz ucis recent la Bolintin Vale în urma unei altercații cu un tânăr rom a povestit că în agresarea victimei ar fi, de fapt, implicate mai multe persoane de etnie romă. Împotriva a trei dintre agresori Poliția nu a luat nicio măsură, a mai precizat acesta la Antena3. 

„Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale-Bucureşti.  A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei 4 s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașina.

Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie.

A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi.

A doua zi am făcut eu rost de un număr şi i-am sunat eu. Din câte am înțeles cineva ar fi sunat, dar au ajuns foarte târziu. Alarma a fost dată de un nepot care a găsit microbuzul pe stradă fără el şi ulterior l-a găsit într-o baltă de sânge.

Trei dintre agresori se află în libertate. Doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut. Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetită de 5 ani şi un băiat de 12 anu", a spus cumnatul bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale la Antena3. 

Un ofiţer cu experienţă din cadrul IPJ Giurgiu a explicat, la rândul lui, ce se întâmplă, de fapt, la Bolintin:„ În urmă cu vreo 15 ani, s-au aciuat în Bolintin Vale mai mulţi romi din comuna Răcari, judeţul Dâmboviţa. Aceştia stau în case improvizate de carton, ori au ocupat ilegal mai multe terenuri. Au terorizat locuitorii din Bolintin, le sparg locuinţele, îi agresează. Ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul faptului că poliţia a scăpat total fenomenul de sub control. Nimeni din poliţie nu vrea să ştie că aceşti indivizi locuiesc fără forme legale în acest loc, infracţiunile nu le sunt monitorizate şi anchetate. Dacă nu sunt luate măsuri urgente şi ferme, situaţii asemănătoare cu cea de astăzi se pot întâmpla oricând. Oamenii au ajuns la capătul răbdării şi poliţia este complice la această situaţie”. (giurgiupesurse.ro)

UPDATE. Ce nu spune ofițerul de poliție, dar am aflat noi prin intermediul unei surse care a luat legătura cu familia presupusului criminal (pare să fie vorba despre romul maltratat de poliție la începutul pandemiei - detalii AICI), este că respectivii romi „răcari” nu au venit de capul lor la Bolintin Vale, ci au fost aduși de către un fost primar, cel mai probabil tot din gașca lui Bădălău, pentru a-și asigura voturile necesare în alegeri. 

Președintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina

„Avem un nou scandal uriaş în care este implicată Poliţia Giurgiu! Al doilea, în ultimele 4 zile. Mai mulţi giurgiuveni din Bolintin Vale s-au revoltat faţă de oamenii legii, în urma unui tragic incident în care un om şi-a pierdut viaţa. Iată că, din nou, Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IPJ) Giurgiu este arătat cu degetul de către toată ţara! S-a umplut paharul şi, ca atare, îi cer imperativ ministrului de Interne să îl DEMITĂ pe şeful Poliţiei Giurgiu, Cătălin Georgescu! I-aş cere demisia chiar inspectorului şef, dar este clar că nu are onoare, având în vedere că s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, de fiecare dată, după atâtea cazuri incredibile, dezbătute intens în presa locală şi naţională: furt dintr-o clădire a IPJ Giurgiu, furt de muniţie de la Postul de Poliţie Mihăileşti, cazul „porcului de Crăciun”, acuzaţii grave la adresa unor şefi de post susţinuţi şi promovaţi de Georgescu, distrugerea unui alt post de poliţie din judeţ, cazuri grave de furt ori tâlhărie, nesoluţionate nici după ani buni. 

Niciodată, imaginea Poliţiei Giurgiu nu a avut atât de mult de suferit cum s-a întâmplat în ultimii ani, de când la conducerea instituţiei se află Cătălin Georgescu. Consider că inspectorul şef şi-a dovedit incompetenţa cu vârf şi îndesat. Este timpul ca Poliţia Giurgiu să recâştige încrederea şi respectul cetăţenilor! Este timpul ca toţi profesioniştii din IPJ Giurgiu să îşi facă meseria aşa cum trebuie, fără să mai sufere din pricina aroganţei, nepriceperii, încăpăţânării şi prostiei unuia a cărui singură calitate este că are prieteni în acelaşi partid din care face parte şi şeful său de la Interne!”





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.