Iurie Reniță: ”Arestarea lui Vasile Costiuc e abuzivă și miroase rău de tot! E o comandă politică. S-a întrecut orice limită!” ACUZAȚIILE diplomatului de carieră


Iurie Reniță: ”Arestarea lui Vasile Costiuc e abuzivă și miroase rău de tot! E o comandă politică. S-a întrecut orice limită!” ACUZAȚIILE diplomatului de carieră

Fost deputat și ex-ambasador al Basarabiei la București, diplomatul de carieră Iurie Reniță ia poziție cu fermitate în scandalul generat de dubioasa arestare a lui Vasile Costiuc, avertizând, pe Facebook, că întregul episod ”miroase rău de tot”

Iurie Reniță punctează că, mai degrabă Costiuc este pedepsit politic, pentru dezvăluirile pe care le-a tot făcut, unele de dată recentă, despre afacerile și infracțiunile unor personaje grele de dincolo de Prut, unele dintre acestea aflându-se în siajul serviciilor secrete rusești – detalii AICI.  

Reniță atrage atenția că întreaga procedură de arestare a lui Vasile Costiuc este revoltătoare și excede limitele legii, având în vedere atât presupusele culpe, cât și faptul că acesta nu este nici vreun criminal, nici atât de periculos cum sunt Dodon, Plahotniuc, Platon sau Șor, care își fac de cap pe banii cetățenilor moldoveni, în cea mai plăcută libertate, fără ca nimeni să-i deranjeze cu ceva. 

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Iurie Reniță:  

”Nici chiar așa! 

Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege. Nicio persoană, indiferent că este șef al statului, prim-ministru, ministru al Justiției, procuror general, deputat sau cetățean de rând. Mai presus de lege nu poate fi nici liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, nici procuratura anticorupție și nici cei de la Centrul Național Anticorupție (CNA). Dacă dl Costiuc a comis ilegalități, atunci să răspundă în fața legii. 

Însă ceea ce am văzut astăzi miroase rău de tot, aducându-ne aminte de zilele de vineri din perioada ‹vojdiului/conducătorului› Voronin sau din una mai recentă – a oligarhului Plahotniuc, toate acestea producându-se din considerente politice.

Nu poate exista nicio justificare pentru orice faptă de corupție, dar să vii la 6:30 dimineața acasă, însoțit de vreo 3-4 vlăjgani de peste 2 metri de la CNA în cagule, depășește orice limită, inclusiv legală. E cumva Vasile Costiuc atât de periculos, corupt și oligarh ca Plahotniuc, Șor, Platon, Dodon sau alții de teapa lor, este acest Costiuc un criminal care a ucis oameni? Sau poate îi deranjează investigațiile și declarațiile politice ale acestuia, mai ales cele recente? Mai degrabă cei de la procuratura anticorupție și CNA încearcă acum să-și ‹spele obrazul› pentru lipsa de acțiuni importante pe parcursul mai multor ani, prin gesturile respective încercând să-și justifice menținerea în continuare a acestor structuri vădit ineficiente și cu personal exagerat de mare. 

Oare aceasta este noua reformă (evident, proeuropeană) a justiției noastre? N-ar fi mai indicat ca vlăjganii de peste 2 metri de la CNA, împreună cu cei de la SIS, să meargă să aresteze prețurile halucinante la gaze, să mai pună cătușe incompetenței, infantilismului, aroganței, dar și cinismului ce ne înconjoară?

Nimeni nu este și nu poate fi mai presus de lege: nici Costiuc, nici procuratura anticorupție, nici CAN, dar nici cei care stau în spatele acestora!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.