Decanul Facultății de Științe Politice propune rebotezarea AUR: „Uniunea Românilor Agramați” / „Unul n-a fost în stare să-și verse focul respectând gramatica elementară a țării pe care se jură c-o iubesc”


Decanul Facultății de Științe Politice propune rebotezarea AUR: „Uniunea Românilor Agramați” /  „Unul n-a fost în stare să-și verse focul respectând gramatica elementară a țării pe care se jură c-o iubesc”

Politologul Cristian Preda, fost europarlamentar, iar în prezent decan al Facultății de Științe Politide a Universității București, relatează, pe pagina sa de Facebook, că a fost amenințat și insultat de membri și simpatizanți AUR, mesajele acestora fiind însă toate agramate. Din acest motiv, Preda spune că AUR ar trebui rebotezat „Uniunea Românilor Agramați” (URA). 

„De când am atacat AUR, primesc multe mesaje de amenințare și înjurături. Care mă fac să surâd. Observ, însă, cu îngrijorare că toți - repet: toți - cei care mă insultă în numele patriotismului, curățeniei morale etc. scriu româna cu numeroase greșeli de ortografie. Unul n-a fost în stare să-și verse focul respectând gramatica elementară a țării pe care se jură c-o iubesc...Partidul ar trebui rebotezat: Uniunea Românilor Agramați. URA, nu AUR!”, scrie Preda.

Mesajele celor de la AUR au venit în contextul în care Preda anunțase că susține poziția penelistului Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, în „privița raportării” la AUR care ar trebui scos în afara legii mai ales după declarațiile publice recente despre Holocaust. 

„Sunt solidar cu penelistul Alexandru Muraru în privința raportării la AUR. Și eu cred că partidul lui Simion și Târziu, Șoșoacă și Lavric trebuie scos în afara legii. Declarațiile despre Holocaust sunt suficient de clare pentru a interzice activitatea acestor farsori, care calcă în picioare nu doar bunul simț, ci și legea care interzice - și pedepsește! - negarea Holocaustului”, a scris Preda pe pagina sa de Facebook.

În contextul suspendării olimpiadei la română și la alte discipline din cauza pandemiei, AUR transmitea, luni, un comunicat de presă intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, adresat ministrului Educației , Sorin Cîmpeanu. Liderii AUR au afirmat, printre altele, că Educația sexuală sau Istoria Holocaustului sunt „teme minore” ridicate la rangul de materii școlare.
„Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională. Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor”, se arata în comunicatul celor de la AUR.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a reacționat la comunicatul AUR, afirmând că negarea Holocaustului este o infracțiune și nu este pentru prima dată când reprezentanții partidului „atacă simbolurile democrației”.

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu nu se află, într-adevăr, la primul derapaj de acest gen. În februarie trecut, senatorul AUR Sorin Lavric i-a adus un omagiu în Parlament lui Valeriu Gafencu, fost membru al Mișcării Legionare, care a incitat, cu pistolul în mână, în timpul rebeliunii legionare din ianuarie 1941 elevi din liceele ieșene pentru a se alătura tentativei de lovitură de stat.

De asemenea, AUR afirmă că îl susține pentru funcția de premier pe Călin Georgescu, simpatizant asumat al lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.