Numirea unui pesedist la șefia DRP, mărul discordiei în PNL. Sighiartău: "O să cer remedierea acestei imense erori politice!"


Numirea unui pesedist la șefia DRP, mărul discordiei în PNL. Sighiartău: "O să cer remedierea acestei imense erori politice!"

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, joi, 6 ianuarie, decizia prin care l-a numit pe pesedistul Gheorghe-Florin Cârciu în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Decizia a stârnit revoltă inclusiv în cadrul PNL. Vicepreședintele PNL pe relații externe și afaceri europene, deputatul Robert Sighiartău, a anunțat că va solicita conducerii partidului să remedieze această eroare politică prin care i s-a permis unui pesedist să ajungă în funcția de șef al DRP. 

"Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie la PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD.  

Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu o să vină toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum.  

Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele Diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.  

O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu", a transmis deputatul liberal. 

În ceea ce privește CV-ul lui Cârciu, publicația g4media a devoalat faptul că acesta a absolvit în 2021 Facultatea de Științe Economice la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, la exact 30 de ani de la terminarea liceului. În legătură cu Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, publicația citată a precizat că este acreditată, însă nu figurează în niciun top al clasamentelor realizate fie de cercetători români, fie de companii internaționale. Referitor la cariera politică, trebuie precizat că Gheorghe Cârciu a debutat în Partidul Ecologist Român, candidând în 2014 la alegerile europarlamentare. Intrarea în politică, potrivit unei declarații făcute de acesta la acea vreme, i se datorează lui Radu Moraru, cunoscut drept "Nașul".

Numirea unui pesedist la șefia DRP este una scandaloasă, întrucât românii din străinătate au votat constant în număr foarte mic PSD, iar formațiunea politică în cauză i-a insultat în repetate rânduri și, mai mult decât atât, i-a supus unei represiuni violente la protestul din Piața Victoriei din data de 10 august 2018. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.