Attention! Sorin Grindeanu nu a depus nici până azi la Biblioteca Națională șapte exemplare ale cărții sale, așa cum îi solicitau 40 de colegi matematicieni. „O să rămână în istorie drept singurul politician care a reușit să publice doar coperțile unei cărți”


Attention! Sorin Grindeanu nu a depus nici până azi la Biblioteca Națională șapte exemplare ale cărții sale, așa cum îi solicitau 40 de colegi matematicieni. „O să rămână în istorie drept singurul politician care a reușit să publice doar coperțile unei cărți”

Fostul premier OUG 13, în prezent ministru PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu a depus nici până astăzi, la Biblioteca Națională a României, așa cum îi solicitaseră, luna trecută, 40 de matematicieni de top, șapte exemplare din dubioasa carte „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” pe care ar fi scris-o în colaborare cu tatăl său și care figurează în CV-urile politicianului. 

Cei 40 de matematicieni semnau o scrisoare deschisă precizând că motivele de îndoială cu privire la lucrarea academică a lui Grideanu știrbesc autoritatea ministerului condus de aceasta și este cu atât mai important să fie arătată public cu cât demnitarul a citat-o în CV și a folosit-o „pe post de argument pentru avansarea profesională”. 

Grindeanu este atenționat, din nou, într-un comentariu pe Facebook, de primarul de la sectorul 1, Clotilde Armand, care atrage atenția că încă nu a rezolvat misterul volumului, chiar dacă la o conferință de presă acesta fluturase un exemplare din ceea ce părea a fi respectiva „Integrală”. De asemenea, fostul jurnalist Ionel Stoica, șeful comunicării de la Sectorul 1, îl ironizează într-o postare precizând că Sorin Grindeanu o să rămână în istorie drept singurul politician care a reușit să publice doar coperțile unei cărți. Mai bine publica o carte de colorat, eventual un album fotografic: la pescuit cu Liviu Dragnea, când a semnat OUG 13, când îi ridică ode lui Marcel Ciolacu etc”. 

Prima dezvăluire de presă în legătură cu misterioasa carte scrisă de Grindeanu a apărut în Pressone în 2017. Detalii AICI. Deși au trecut mai bine de patru ani de atunci, „Integrala” premierului OUG 13 este încă de negăsit/neaccesat de către curioși. 

În cadrul unei conferințe de presă, Grindeanu a fluturat, în decembrie, o broșură subțirică spunând că „Integrala” există: Madame Armand, attention! Aici e cartea și pot să vă spun că ați pierdut încă un război din șirul multor altora pe care le-ați deschis. Eu am făcut școala la timp și complet. Vă rog să vă adresați Ministerului Educației și să cereți foile mele matricole și să vedeți ce note am luat și ca elev, și ca student”.

 

 

CITEȘTE ȘI: VIDEO. „Attention!” Sorin Grindeanu, încolțit de 40 de matematicieni care vor să vadă că există cel puțin șapte exemplare din fantomatica sa lucrare științifică. Clotilde Armand atrage atenția că ministrul OUG 13 ar putea fi acuzat de fals în declarații

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.