Ambasada Rusiei în România, prădată de 4000 de dolari! Banii au fost sustrași din seiful Reprezentanței Ministerului rus al Apărării!


Ambasada Rusiei în România, prădată de 4000 de dolari! Banii au fost sustrași din seiful Reprezentanței Ministerului rus al Apărării!

Poliţia şi Parchetul General au declanşat o anchetă după ce un angajat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti a semnalat dispariţia unei sume de bani din seiful Reprezentanţei Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor în România. 

Oficial, la data de 27 decembrie, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată direct, de către un bărbat, angajat al unei reprezentanţe străine, cu privire la faptul că din seiful instituţiei a dispărut o sumă de bani. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi se administrează probe în cauză. Cercetările sunt continuate de Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea de furt calificat.

Potrivit reprezentanților Poliției, seiful Reprezentanței nu a fost forțat, iar prima ipoteză de lucru a anchetatorilor este că, probabil, chiar unul dintre angajații Reprezentanței ar fi luat banii. 

Cum în camera seifului se intră doar cu cartelă și este cunoscută ziua în care au dispărut cei 4.000 de dolari și, implicit, și numele celor care au pătruns în incinta respectivă la data delapidării, cel mai probabil angajatul în cauză nu a mai revenit la serviciu iar organele de anchetă din România ar fi fost solicitate tocmai pentru reținerea acestuia.

Funcționând în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, Reprezentanţa Ministerului rus al Apărării în România pentru activitatea comemorativa de cinstire a eroilor își are sediul pe strada strada Buzești, desfășurându-și activitatea în conformitate cu prevederile Acordului interguvernamental din 08 noiembrie 2005 dintre Federaţia Rusă şi România privind statutul juridic al mormintelor militare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.